Niculina Stoican, ENERVATĂ. A CITIT ultimele mesaje de pe telefon cu Mîțu Stoian, în DIRECT: Ce, fată, ai vrea să mor?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Niculina Stoican a scos mesajele pe care le-a avut cu Petrică Mîțu Stoian înainte de moarte. Detalii în scandalul cu impresarul regretatului artist.

Petrică Mîțu Stoian a murit în 6 noiembrie 2021, la doar 61 de ani, în urma unui șoc septic, după ce a urmat o procedură de recuperare medicală post-COVID, specializată în terapie hiperbară. Acesta s-a internat la o clinică privată din Reșița, vineri. Sâmbătă, i s-a făcut rău și a fost transferat la spitalul din Reșița.

O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost deschisă în cazul morții cântărețului de muzică populară. 

Între timp, Clinica Nera se închide după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Conducerea  clinicii a precizat că activitatea unităţii va fi sistată pentru o perioadă de două săptămâni, pe fondul anchetei desfăşurate ca urmare a morţii artistului.

După moartea artistului, între Doru Gușman, impresarul artistului, și Niculina Stoican a izbucnit un adevărat scandal, iar cântăreața de muzică populară vrea să îl dea în judecată pentru acuzațiile aduse.

Doru Gușman, acuzații la adresa Niculinei Stoican

Impresarul Doru Gușman, cel care i-a fost alături lui Petrică Mîțu Stoian, face acuzații la adresa Niculinei Stoican, pe care o acuză că l-a umilit pe artist și că ea a fost cea care l-a determinat să se pensioneze.

Potrivit lui, Niculina Stoican, șefa Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova, ar fi făcut presiuni, l-ar fi terorizat și l-ar fi umilit în ultimii ani pe Mîțu Stoian, iar acesta, sătul să îndure, și-ar fi cerut pensionarea.

"El a plecat de la Ansamblul Maria Tănase supărat, foarte supărat! Și a plecat din cauza ei, din cauza Niculinei Stoican. Pentru că îl teroriza, îl umilea. Nu s-a dus la un spectacol sau ceva, i-a făcut adresă la primărie, primăria i-a tăiat ziua. Mi-a spus: "Nu mai suport".

El s-a pensionat din cauza ei, să scape de ea, să nu o mai vadă. Astea sunt cuvintele lui: "Nu vreau să o mai văd. Nu suport să mă umilească ea". Știe toată lumea, știu cântăreții mari. Nu îl lasă acum, nici mort, în pace, vrea să se răzbune, nu știu", a declarat Doru Gusman, în direct la Oltenia TV.

Niculina Stoican, replică la acuzațiile impresarului

Replica Niculinei Stoican nu a întârziat să apară și a negat toate acuzațiile care i se aduc. Cântăreața susține că relația dintre ea și regretatul artist era cât se poate de bună.

"Eu nu m-am certat cu Petre niciodată în viața mea. Vocile care spun asta, își asumă ceea ce spun, eu îmi asum ce zic eu. Niciodată în viața mea nu m-am certat cu el, noi am avut discuții pe un subiect sau altul, constructive, dar niciodată nu ne-am certat. El a plecat pentru că și-a dorit să plece de la ansamblu, el a avut anii de pensie, nu mai voia să fie la program.

În momentul în care a primit decizia de pensionare, i-am făcut o surpriză: i-am pregătit un aranjament floral și ne-am luat la revedere, în fața publicului, noi tot ansamblul. Așa că plecarea lui Petre din Ansamblul Folcloric Maria Tănase a fost mai mult decât onorantă, cu un ”La revedere” într-un spectacol în fața publicului.

Nu s-a pensionat devreme, s-a pensionat pentru că avea vârsta de pensionare și pentru că atunci când eu i-am spus că nu e un om care să își întrerupă activitatea, că trebuie să continue, mi-a spus că nu mai vrea, că își dorește să facă ce vrea el, când vrea el, cum vrea el și cât vrea el. Petre a plecat pentru că și-a dorit să plece și și-a dorit din tot sufletul să trăiască pentru el", a explicat Niculina Stoican la același post de televiziune.

Niculina Stoican a arătat ultimele mesaje pe care le-a avut cu Petrică Mîțu Stoian

 

Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, artista a mărturisit că obișnuia să se vadă cu prietenul lui destul de des și a citit una dintre conversațiile pe care le-a avut cu artistul.

"El mi-a spus: "Am vocea gâjâită". El era tot timpul autocritic, eu i-am zis că nu are.

- Niculina Stoican: Nu ai nicio gâjâială, este prezența ușor răgușită a timbrului vocal specific zonei de la munte și tu știi asta.

- Petrică Mîțu Stoian: Nu mai contează, trăim din nume.

- Niculina Stoican: Tu nu ești la faza să trăiești din nume, mai ai multe de spus", a fost un mesaj pe care Niculina Stoian l-a citit în direct.

"Când trăiești terorizat, supus, nu poți pe scenă să te apropii pe de omul ăla care îți face rău"

 

Vedeta a spus că a știut că Petrică Mîțu Stoian s-a operat, dar nu știa cât de grav este.

"Știam că s-a operat, dar nu povestea niciodată cât este de grav. El avea un fel așa de a spune lucrurile, că e mereu bine. „Ce, fată, ai vrea să mor?”, i-am zis cum să spună așa ceva. „Eh, glumesc”, ăsta era stilul lui, făcea glume, cred că era o autoapărare.

Ar trebui să înțelegem, și cei care îl plac și cei care nu îl plac, e foarte greu să urci pe scenă și să râzi când tu vrei să plângi. Când apari în fața oamenilor trebuie să își aduni toată energia și să dai tot ce ai tu.

Nimeni nu a știut ce e in sufletul nostru. Noi niciodată nu ne-am certat. Că am avut tot felul de divergențe, că nu pot fi ipocrită. Ne ciondăneam pe diverse lucruri. Noi eram tineri, mă învăța cântece din Banat.

N-am știut de dorința lui de a merge la clinică. Chiar aveam un mesaj și m-am gândit să vi-l arăt. Mi-a trimis sunetistul o piesă pe care noi am cântat-o în spectacol.

Când trăiești terorizat, supus, nu poți pe scenă să te apropii pe de omul ăla care îți face rău, că nu ai cum. I-am trimis lui mesajul și i-am zis că îi trimit piesa asta, să vadă cât de frumos am cântat”, a mai spus Niculina Stoican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel