Nicolae Ciucă și Hans Klemm, la Deveselu. Garanții privind bugetul MApN
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, a declarat, marţi, că, din discuţiile preliminare pe care le-a avut în Guvern, există "toate garanţiile" ca bugetul MApN să reprezinte în continuare 2% din PIB.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, avem toate garanţiile că anul viitor vom avea alocat 2% (...) pentru Apărare. Chiar săptămâna trecută, împreună cu ministrul Economiei, am avut o privire asupra a tot ce înseamnă planurile de înzestrare a Armatei Române şi putem să facem o translaţie a ceea ce înseamnă nevoile noastre din industria de apărare pe un plan similar pe termen mediu în industria de apărare română", a afirmat Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost prezent, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, la o vizită de informare a ambasadorilor din ţările NATO acreditaţi la Bucureşti la baza militară Deveselu.

"La sfârşitul săptămânii trecute a fost deblocată ultima tranşă de bani pe care o vom folosi să plătim în avans sistemele Patriot. Facem acest lucru deoarece banii care erau alocaţi pentru corvete şi bateriile de coastă nefiind cheltuiţi, am considerat că pot fi utilizaţi în acest fel astfel încât să putem să eliberăm puţin presiunea de pe buget anul viitor şi, în funcţie de cum se finalizează procesele din instanţă ale programului de corvete şi reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată să fie demarate", a afirmat ministrul.

El a precizat, totodată, că a discutat cu şeful Statului Major al Apărării privind priorităţile de înzestrare. "L-am rugat să revadă priorităţile de înzestrare ale Statului Major al Apărării şi în funcţie de ele să decidem, pentru că este în reconstrucţie bugetul pe anul 2020. Nu sunt rearanjări importante, dar ele trebuie oarecum reprioritizate", a punctat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel