Nicolae Ciucă, planuri pentru 2024. ”Am discutat cu Sfinția Sa Daniel”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
 Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Președintele PNL a vorbit despre planurile economice și sociale pentru 2024. 

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dat asigurări, într-un interviu pentru A7, în contextul dezbaterilor pe buget, că ”nu creștem taxe, ne ținem de cuvânt și majorăm salariile profesorilor”. Planurile expuse de liderul liberal pentru 2024 au fost ”Să putem să ne ținem de cuvânt să nu introducem taxe noi, să ne menținem ținta de investiții, avem o valoare de 124 de miliarde de lei pentru 2024, pentru că investițiile atrag bani și banii aduc bani”. În plus, vine cu promisiunea unei creșteri salariale pentru personalul didactic și nedidactic de 20%: ”Sunt bani prevăzuți pentru acest obiectiv”. 

Nicolae Ciucă afirmă că românii din diaspora au trimis în țară sume echivalente cu 3% din PIB. ”Ne dorim să se întoarcă acasă, dar o vor face când vor avea servicii publice așa cum au fost obișnuiți” spune liberalul. 

Până atunci, președintele PNL a anunțat înființarea de școli românești în diaspora: ”Am discutat cu Sfinția Sa Daniel să facem, acolo unde sunt comunități mari, școli românești. Am constatat că nu există cu adevărat școli românești. Am convenit să punem umărul să construim școli românești în diaspora, ce este mai autentic decât păstrarea limbii materne?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel