Data publicării:

Nicolae Ciucă, în vizită la barajul de la Vârfu Câmpului, din Botoșani, început în 1989 şi nefinalizat

Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicolae Ciucă: Proiectul privind finanţarea lucrărilor de la acumularea de apă de la Vârfu Câmpului trebuie prioritizat la nivel naţional Foto: Agerpres
Nicolae Ciucă: Proiectul privind finanţarea lucrărilor de la acumularea de apă de la Vârfu Câmpului trebuie prioritizat la nivel naţional Foto: Agerpres
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a vizitat, luni, lucrările de la Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, care au fost începute în 1989 şi care sunt executate în proporţie de 90%, el afirmând că finanţarea acestei investiţii trebuie prioritizată la nivel naţional pentru a fi finalizată. 

Liderul liberal a fost însoţit de candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, Valeriu Iftime, de prefectul Sorin Cornilă, precum şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte al PNL. 'Nevoia de apă astăzi este explozivă. Criza de apă nu este doar aici. Este una mondială. Este o nevoie stringentă, mai mare decât în 1989', a afirmat Valeriu Iftime.

Nicolae Ciucă a menţionat necesitatea finanţării investiţiei începute în urmă cu 35 de ani astfel încât aceasta să fie finalizată, pentru a asigura apa necesară alimentării municipiilor Botoşani şi Dorohoi, dar şi a numeroase localităţi de pe traseu. De asemenea, el a afirmat că proiectul privind finanţarea lucrărilor de la acumularea de apă de la Vârfu Câmpului trebuie prioritizat la nivel naţional. 'Îl luăm şi îl prioritizăm fără niciun fel de probleme', a spus liderul PNL.

Barajul, care se va întinde pe 630 de hectare, ar urma să aibă o capacitate de 17 milioane de metri cubi de apă. El va avea rol de apărare împotriva inundaţiilor, dar şi rol de alimentare cu apă pentru populaţie sau rol de asigurare a apei pentru irigaţii.

Nicolae Ciucă a vizitat, de asemenea, Mănăstirea Gorovoi şi a avut o întrevedere Alexandru Dumitriu, candidatul liberal la Primăria municipiului Dorohoi, şi cu susţinătorii acestuia, dar şi o întâlnire cu fermierii din judeţul Botoşani, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel