Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Nicolae Ceaușescu, coloană oficială. "Oamenii aplaudau, dar nu știau asta"

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Suceveanul Iosif Marici a povestit câteva lucruri interesante din perioada în care a făcut parte din coloana oficială a lui Nicolae Ceaușescu.

Iosif Marici îşi aminteşte că de câte ori a fost în coloana oficială a lui Nicolae Ceauşescu, dictatorul nu era în nici una dintre maşinile din coloană. Oamenii stăteau înșiruiți de-o parte şi de alta a drumului, scandau, făceau cu mâna, însă habar nu avea că primul tovarăş al ţării nu era în maşinile respective.

"În trei ani de zile cât am fost în coloană, el nu mers cu maşinile de la aeroport la Casa de Oaspeţi sau la cabana de la Pătrăuţi. Numai cu elicopterul", a zis suceveanul.

La o altă vizită a lui Nicolae Ceauşescu - îşi aminteşte Iosif Marici - era la aeroport şi aştepta să ajungă avionul prezidenţial.

"Mergea la vânătoare la Mălini", explică fostul şofer. 

La un moment dat, toată lumea a amuţit. Ateriza avionul prezidenţial. Personalul aeroportului a lipit scara la uşa avionului, s-a deschis uşa şi... a coborât un câine, Corbu, un labrador negru primit de soţii Ceauşescu de la un politician englez.

[citeste si]

"Jos, erau primul secretar şi alte trei persoane, stăteau pe mijlocul platoului. Corbu s-a dus direct la ei, i-a mirosit roată împrejur, după care s-a dus să miroase gardul viu. Apoi, a urcat pe scara avionului până la jumătate, a lătrat şi a ieşit şi tovarăşul, care a dat mâna cu oficialităţile, s-a urcat într-un elicopter, care era însoţit de alte două, şi a plecat... L-a luat şi pe Corbu în elicopter. Iar noi, am plecat în coloană cu maşinile... La fel, oamenii făceau din mână, scandau... credeau că el (n.r.-Ceauşescu) e în acele maşini", a mai povestit suceveanul, scrie Monitorul SV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel