România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 17 aug 2019 / 18:30
Nicolae Breban, membru al Academiei Române: Se uită scârbiți la steagul românesc. Sunt uimit!
Nicolae Breban la Academia Română. foto: @AcademiaRomana.RomanianAcademy - FB
România a fost până nu de mult o forță culturală și științifică, certificată de activitatea Academiei Române, lucru evidențiat de scriitorul academician Nicolae Breban, cel care a vorbit, într-un interviu acordat DCNews, despre ce a făcut națiunea română puternică, dar și ce probleme are acum.

Activitatea Academiei Române a fost impulsionată în ultima vreme de schimbările de vârf, ceea ce îi dă sperațe scriitorului Nicolae Breban, care ne-a amintit cum a devenit România o națiune validă: 

”Atâția mari oameni de știință care s-au întors din America, de la Londra, din Paris au intrat în universitățile românești și au creat mare știință, medicină și chimie ș.a. și au creat acest stat care a reușit să se valideze. O națiune devine validă, o populație devine națiune, când creează o suprastructură. Ori, România a reușit într-un timp record, în nici două secole, să creeze o suprastructură de înalt nivel în domenii importante ale științei, artei și culturii. Dovadă câțiva de-ai noștri care pleacă în străinătate și creează succes. Nu e vorba de naționalism sau de internaționalism, e vorba de a-ți apăra comunitatea, iar eu sunt uimit că atâția tineri sau foști tineri se uită scârbiți la steagul românesc sau la națiunea română...

”Dacă te uiți la toate televiziunile lumii, nu numai la sport, ci și la alte manifestări unde toți etalează steagul atât de mândri de a aparține unei comunități lucide, luptătoare și definite. Cum să ne topim noi în Europa? Europa nu-i o națiune. Europa trebuie să devină o comunitate a națiunilor”, a mai explicat Nicolae Breban.

Mai multe declarații ale academicianului și amintiri despre nume ilustre din România găsiți în interviul de mai jos:

VIDEO

 

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro