Nicolae Botgros, primele declarații după moartea soției sale, Lidia Bejenaru
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru Botgros / Foto arhivă
Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru Botgros / Foto arhivă
Nicolae Botgros a făcut primele declarații după moartea soției sale, Lidia Bejenaru Botgros.

După o săptămână de la decesul soției sale, Nicolae Botgros și-a găsit puterea să spună câteva cuvinte.

El a vorbit despre cele trei intervenții la care Lidia Bejenaru Botgros a fost supusă în decurs de aproape două săptămâni.

„Pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe data de 11 au operat-o, după care, peste patru zile, a urmat a doua intervenție. După patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea pentru că era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea... deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabet de vreo 20 și ceva de ani”, a spus Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros simte că acum nu are nevoie de nimeni. „Am rămas singur și sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut.”, a adăugat el. 

În încheiere, Nicolae Botgros și-a amintit de anii pe care i-a petrecut alături de Lidia Bejenaru Botgros. „De la 15 ani jumătate ne cunoșteam.”, a precizat Nicolae Botgros, potrivit Spynews.

VEZI ȘI: Lidia Bejenaru Botgros, poză în coșciug. Pomohaci, derapaj grav

Lidia Bejenaru Botgros a murit în urma unei hemoragii, la 68 de ani 

Cântăreața Lidia Bejenaru Botgros a murit luni, pe 26 iulie a.c., la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Directorul general 'Moldova-Concert', Andrei Locoman. Două zile mai târziu, Lidia Bejenaru Botgros a fost înmormântată la Cimitirul Ortodox Central.

Decesul a survenit în urma unei hemoragii. Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, suferea de cancer la colon și fusese supusă la trei operații în decurs de doar o săptămână. De asemenea, ea avea și diabet zaharat foarte avansat, după cum a dezvăluit Corneliu, fiul lui Nicolae Botgros, la scurt timp după veste. 

Cine a fost Lidia Bejenaru

Lidia Bejenaru a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Din 1971, timp de un an a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel