NIcolae Barbu, PSD: Două legi mai trebuie să se schimbe în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nicolae Barbu
Nicolae Barbu
Nicolae Barbu, liderul  organizaţiei municipale a PSD Giurgiu și primar al muncipilului, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că mai trebuie schimbate două legi în România, respectiv legea răspunderii administrative şi legea răspunderii magistraţilor şi 'se vor rezolva două lucruri'. Acesta a mai subliciat că partidul 'şi-a asumat întotdeauna răspunderea'. 

'Două legi mai trebuie să se schimbe în ţara asta: legea răspunderii administrative prin Codul administrativ şi Codul de procedură administrativă şi legea răspunderii magistraţilor şi s-au rezolvat două lucruri. Fiecare răspunde după competenţa pe care o are conform fişei postului şi a statului de funcţii. În primării, un document nu poate să plece mai departe pentru că trebuie să i se pună o ştampilă, ştampila nu se pune decât pe semnătura primarului, primarul semnează chiar ca primarul uneori şi atunci semnătura lui este de reprezentare, primarul nu poate să fie şi inginer şi economist şi jurist, dar are în spate un aparat care e pregătit şi răspunde pe bucăţica lui', a spus Nicolae Barbu, scrie Agerpres.

El a mai menţionat că şi legea răspunderii magistraţilor trebuie schimbată pentru că 'un magistrat nu răspunde în momentul acesta'.

În ceea ce priveşte mişcările de stradă şi tensiunile din aceste zile, Nicolae Barbu a adăugat că PSD şi-a asumat întotdeauna răspunderea. 'E aceeaşi tensiune care a fost în urmă cu un an de zile când 50 de mii de oameni au dat jos un guvern care funcţiona şi am stat un an de zile şi nu a luat nicio măsură şi ne-am bătut cuie în cap şi în tălpi. (...) Puteau să facă aceste mişcări de stradă, să scoată oamenii la vot şi era altfel. (...) Să ştiţi că PSD-ul şi-a asumat întotdeauna răspunderea şi cartoful ăla fierbinte l-a luat în mână şi l-a mutat dincolo chiar dacă nu a fost bun, ceilalţi au dat-o după gard, au dat-o după corcoduş, îţi iei răspunderea pentru că ai legitimitatea votului', a completat Nicolae Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel