Neymar, desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia. Jucătorul pentru care s-a plătit scump transfer primește pentru a șasea oară titlul onorific
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Atacantul celor de la Paris Saint-Germain a fost numit fotbalistul anului 2022, în Brazilia.    

Neymar, atacantul echipei franceze Paris Saint-Germain, a fost desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia, fiind recompensat cu trofeul "Samba Gold", informează L'Equipe.

Cel mai scump fotbalist al planetei cucereşte, astfel, pentru a şasea oară în cariera sa acest trofeu, decernat de Sambafoot, pe care l-a mai obţinut în 2014, 2015, 2017, 2020 şi 2021.

La feminin, trofeul a revenit jucătoarei Debinha (129 de selecţii, 57 de goluri), în timp ce premiul rezervat celui mai bun fotbalist sub 20 de ani a revenit atacantului Endrick (Palmeiras), care va evolua din 2024 la Real Madrid.

Neymar, în vârstă de 31 de ani, a adunat 124 de selecţii în reprezentativa ţării sale, pentru care a marcat 77 de goluri, două dintre ele la Cupa Mondială din Qatar, unde Selecao a fost eliminată în sferturile de finală.

Graţie celor două reuşite de la CM 2022, Neymar l-a egalat pe legendarul Pele, decedat recent, în fruntea clasamentului istoric al golgheterilor selecţionatei Braziliei.

Neymar a sosit în vara anului 2017 la Paris Saint-Germain, după ce clubul francez a achitat suma de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului brazilianului cu fostul său club, FC Barcelona, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel