Data publicării:

New York ar putea elimina legea veche de un secol care incriminează adulterul

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
În statul New York, adulterul a fost clasificat ca infracțiune penală de nivel scăzut - cunoscută sub numele de contravenție - încă din 1907.

În statul New York, adulterul a fost clasificat ca infracțiune penală de nivel scăzut.

Astfel de legi au fost introduse în mod tradițional în statele din SUA pentru a reduce numărul de divorțuri într-o perioadă în care adulterul era singura modalitate de a obține o separare legală.

Cu toate acestea, doar câteva zeci de persoane au fost acuzate în New York începând din 1972, ultima fiind în urmă cu mai mult de un deceniu.

Iar din aceste cazuri, doar cinci au fost condamnate, potrivit lui Charles Lavine, membru al adunării din New York, care a sponsorizat un proiect de lege pentru abrogarea legii rar folosite.

"Pur și simplu nu are niciun fel de sens, iar noi am parcurs un drum lung de când relațiile intime între adulți consimțitori sunt considerate imorale. Este o glumă. Această lege a fost expresia indignării morale a cuiva", a spus el.

Katharine Silbaugh, profesoară de drept la Universitatea din Boston, coautoare a cărții "A Guide to America's Sex Laws", a declarat că interdicțiile privind adulterul au ca scop pedepsirea femeilor.

"Să spunem doar atât: patriarhat", a spus ea.

Proiectul de lege pentru eliminarea interdicției adulterului a trecut deja de adunarea de stat și se așteaptă ca în curând să treacă de senatul de stat, înainte de a se putea deplasa la biroul guvernatorului pentru a fi semnat.

Cum a fost folosită legea 

La doar câteva săptămâni după ce legea a intrat în vigoare în 1907, un bărbat căsătorit și o femeie de 25 de ani au devenit primele persoane arestate după ce soția bărbatului a intentat un proces de divorț, potrivit unui articol din New York Times de la acea vreme.

Ultima acuzație de adulter din New York pare să fi fost depusă în 2010 împotriva unei femei care a fost surprinsă în timp ce făcea sex într-un parc.

Cu toate acestea, cazul a fost ulterior abandonat ca parte a unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Majoritatea statelor din SUA care încă mai au legi privind adulterul le clasifică drept contravenții - un tip de infracțiune de nivel scăzut.

Cu toate acestea, Oklahoma, Wisconsin și Michigan tratează adulterul ca pe un tip de infracțiune mult mai gravă.

Mai multe state, printre care Colorado și New Hampshire, au luat măsuri pentru a-și abroga legile privind adulterul, folosind argumente similare cu cele folosite în New York, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel