Data publicării:
Nevoie urgentă de aparatură medicală pentru tratarea cazurilor de Covid 19 la nou-născuţi şi copii
Două unităţi medicale Covid 19, Maternitatea Bucur din Bucureşti şi Spitalul "Sf. Maria" din Iaşi, au nevoie de aparatură medicală vitală pentru tratarea cazurilor de Covid 19 la nou-născuţi şi copii.
Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează un apel urgent, pentru dotarea prioritară a Maternităţii Bucur, devenită linie Covid 19 şi a Spitalului de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi, unde sunt internaţi 34 de copii bolnavi de Covid 19 şi alţi şapte în secţia ATI. E nevoie de rampe de oxigen şi ventilatoare performante.
Ajutor pentru Maternitatea Bucur
Maternitatea Bucur din Bucureşti, transformată în unitate Covid 19, are nevoie de suplimentarea aparaturii existente în prezent cu șase rampe de oxigen și șase pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturaţia de oxigen şi frecvenţa cardiacă, pentru a face faţă numărului crescut de cazuri de nou-născuţi din mame Covid pozitive. În acest moment, trei saloane au nevoie de rampe, cele existente sunt model vechi şi nu se potrivesc noilor tehnologii din aparatura modernă, se arată într-o comunicare oficială.
De la începutul pandemiei, medicii Maternităţii Bucur au îngrijit 516 nou-născuţi proveniţi din mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre aceştia, 104 au avut complicaţii medicale din cauza prematurităţii şi au avut nevoie de supraveghere şi îngrijire medicală adecvată.
Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, inclusiv copii născuţi în alte maternităţi din Bucureşti şi din alte judeţe, atât din sistemul public, cât şi din cel privat.
Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi e într-o situaţie de urgenţă
Aici sunt internaţi 34 de copii cu Covid 19, iar alţi şapte sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă. Medicii au nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie şi unul pentru pediatrie). Este singura unitate care asigură patologia gravă şi foarte gravă din neonatologie şi pediatrie din regiunea Moldovei. Pacienţii internaţi au nevoie de tehnologie de ultimă generaţie pentru tratament şi monitorizare.
"Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuţi şi copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele. Cazul acestor două unităţi medicale este unul cu atât mai special cu cât deja numărul cazurilor complicate creşte. Încercăm să suplinim aceste carenţe, pentru ca medicii să îşi poată face meseria", a explicat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
Organizaţia Salvaţi Copiii România a mobilizat toate resursele pentru a identifica de urgenţă atât fondurile necesare, cât şi furnizorii de aparatură şi echipamente medicale.
Cum puteți ajuta!
Companiile care doresc să sprijine în mod direct cele două unităţi medicale pot dona în contul RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) în baza unui contract de sponsorizare.
Persoanele fizice pot dona fie prin SMS la 8844, text "SALVEZ" - 2 euro/lună fie online aici: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/sanatate/reducerea-mortalitatii-infantile/sos-oxigen-pentru-spitale
20% din impozitul pe profit. Companiile pot investi în viaţa nou-născuţilor care au nevoie de îngrijire medicală urgentă şi performantă, prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite către [email protected].
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News