Data actualizării:
Data publicării:

Netanyahu anunță noua fază a războiului din Gaza. Eliberarea răpiților este o prioritate

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Netanyahu pare să se fi răzgândit. "Hamas nu a început războiul din cauza vreunui neînţelegeri din interiorul nostru" / Foto: Agerpres
Netanyahu pare să se fi răzgândit. "Hamas nu a început războiul din cauza vreunui neînţelegeri din interiorul nostru" / Foto: Agerpres
Netanyahu vine cu declarații privind strategia Israelului.

„Doresc să pun deoparte tot felul de zvonuri pe care le auzim de o vreme. Vom acționa pentru eliberarea răpiților noștri. Lucrez cu cabinetul de administrare și gestionare al războiului și cu Comandamentul de Centru al Israelului. În primul rând, diminuăm din capacitățile operaționale ale organizației teroriste. De asemenea, prevenim o înrăutățire a situației din Iudeea și Samaria. Există o porțiune foarte mică de persoane care nu reprezintă întregul public și acționează prin metode care nu reprezintă majoritatea. Vom acționa împotriva acelor persoane. Vă mulțumesc”, a fost declarația lui Beniamin Netanyahu, potrivit Antena 3 CNN.

Ultima declarație a lui Beniamin Netanyahu a venit pe fondul „succesului extraordinar” de care au dat dovadă forțele israeliene.

"Aş dori să vă spun că ceea ce vedem pe teren, din rapoartele pe care le primim eu şi cabinetul de război şi din discuţiile cu comandanţii şi soldaţii, este un succes extraordinar", a spus Netanyahu, care a vizitat baza militară Tzelim, situată la circa 25 de kilometri de Fâşia Gaza.

"Nu intenţionăm să ne oprim, intenţionăm să continuăm până la final", a subliniat el, pe fondul presiunii internaţionale tot mai mari pentru o încetare umanitară a focului în Fâşia Gaza, unde aproximativ 1,5 milioane de palestinieni au fost strămutaţi, în contextul colapsului spitalelor şi al penuriei de apă potabilă, alimente, medicamente, electricitate şi combustibil.

Vezi și: Israelul anunță că Hamas a pierdut controlul părții de nord a Fâșiei Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel