Netanyahu: Ancheta ONU, o traverstire a justiției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Într-o conferință de presă comună cu ministrul de Externe britanic, premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hamas că folosirea civililor drept scut uman este "o dublă crimă de război", una "extraordinar de cinică, inumană și grotească".

Netanyahu a criticat Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, după ce organismul internațional a deschis o anchetă pentru a afla dacă Israelul a comis crime de război în Gaza.

"Este o travestire a justiției, o travestire a dreptății, o travestire a bunului simț, o travestire a adevărului", i-a spus Netanyahu secretarului britanic pentru Apărare, Philip Hammond, potrivit presei israeliene.

"Această folosire a scuturilor umane este extraordinar de cinică. Este grotească. Este inumană. Dar ce este la fel de grotesc este că Israelul este condamnat de Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU", a continuat Netanyahu.

Hamas refuză armistițul cu Israel

Premierul israelian a explicat că nu poate să ofere atacatorilor palestinieni imunitate și impunitate, exprimându-și regretul pentru fiecare civil prins în schimbul de focuri.

"Cred că dvs, ca reprezentant al Marii Britanii, aveți o înțelegere specială, cel puțin o înțelegere istorică, a ceea ce se întâmplă cu Israel. Într-un singur moment democrația a fost lovită cu aceste proiectile ale morții: Marea Britanie în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Israel trece printr-un bombardament similar acum", a spus Betanyahu.

În aceeași notă, ministrul de Externe al Israelului, Avigodor Lieberman, a comparat Hamasul cu naziștii, spunând că organizația palestiniană vrea "anihilarea evreilor".

Britanicul Hammond a subliniat nevoia unui final rapid al conflictului din Gaza, arătând că vina pentru declanșarea violențelor o poartă Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel