Pavel Popescu, iritat de ”bărcuțele” lui Adrian Ursu: ”Fără MIȘTO, vă spun foarte clar”. Bogdan Chirieac: Să întoarcem capul în partea cealaltă?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ciocnire la Antena 3. Pavel Popescu, supărat pe ”bărcuțe”
Ciocnire la Antena 3. Pavel Popescu, supărat pe ”bărcuțe”
Pavel Popescu, iritat de ironia chiar dureroasă a jurnalistului Adrian Ursu, fără a aprecia gravitatea situației prezentate, a considerat că se face ”mișto” de instituțiile statului și a intervenit tăios. Analistul politic Bogdan Chirieac i-a adresat o întrebare la care însă parlamentarul nu a putut răspunde. 

Pavel Popescu, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, a afirmat, la Antena 3, că românii sunt în siguranță în interiorul granițelor țării, datorită apartenenței la NATO. Jurnalistul Adrian Ursu a remarcat că sunt situații ”la care trebuie să ne gândim punctual, dincolo de gândirea strategică și de discursul generalizator. De pildă, în clipa de față, sursele oficioase ale Kremlinului transmit că, în Marea Neagră, două vase comerciale rusești au fost atacate cu rachete și una dintre ele a luat foc. Este pretextul perfect pentru o ripostă navală, o ofensivă care să fie justificată prin acest atac. Nu știm de unde au venit acele rachete, niciodată nu știm în mod real.” În acest contextul, Adrian Ursu a vorbit despre ”cele două bărcuțe” ale României, ”fregatele cu care ne mândrim”. ”Cred că nu au motoare” a continuat analistul politic Bogdan Chirieac. ”Da, mă rog, nici delfinul nu mai are baterie” a adăugat Adrian Ursu. 

”Iertați-mă, cu tot respectul, d-le Ursu, în calitate de președinte al Comisiei pentru Apărare, vă sugerez și dumneavoastră și celorlalți invitați din media în următoarele zile să încetați în a tura motoarele pe tot ceea ce înseamnă mișto- și vă spun foarte clar acest cuvânt- la adresa instituțiilor statului român, în momentul în care avem cea mai mare nevoie de ele” a intervenit Pavel Popescu. 

”Slavă Domnului, Comisia de Apărare într-o țară democratică nu cenzurează presa”

”Vă mulțumim, am recepționat apelul, e foarte util” a continuat Adrian Ursu, pe tonul ironic. ”Vă mulțumesc, sper să găsiți maturitatea să faceți acest lucru” a continuat Pavel Popescu. 

În acest moment, a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac, care l-a întrebat pe Pavel Popescu: ”Domnule președinte, ce ne facem dacă instituțiile statului se iau singure la mișto, să întoarcem capul în partea cealaltă?”. Pavel Popescu a afirmat că nu poate răspunde. 

”Deci revin la discuția care era foarte serioasă, spuneam că ne aflăm într-un moment în care se creează, din păcate, pretextul perfect pentru o ofensivă navală pe Marea Neagră și asta nu e deloc la mișto. Am spus că, din fericire, există flotă aliată și două bărcuțe ale noastre. Dacă așa le-am definit eu pe fregatele Marinei Române, asta este treaba mea! Nu le-am luat la mișto, am pus în comparație cu desfășurarea de forțe.” a atras atenția jurnalistul Adrian Ursu, care i-a atras atenția lui Pavel Popescu că nu este cenzor al presei: ”Slavă Domnului, Comisia de Apărare într-o țară democratică nu cenzurează presa”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel