Nepoata unui cunoscut arhiepiscop italian a murit de COVID. Nu a vrut să se vaccineze
Nepoata unui cunoscut arhiepiscop italian a murit în urma infecției cu SARS-CoV-2.
Antivaccinistă convinsă, în vârstă de 52 de ani, angajată la Procuratura din Lodi, femeia a murit din cauza Covid, scrie La Stampa.
Acesta era în concediu medical de zece zile și a refuzat internarea în spital când membrii familiei au chemat o ambulanță după ce au văzut că se chinuie să respire. Câteva ore mai târziu, a murit.
La data de 28 noiembrie, pe profilul său de Facebook, a postat o fotografie cu mesajul „Nu mă vaccinez, nu sunt cobai", notează Mediafax.
Citește și: Raed Arafat, veste bună despre Omicron, dar ”să rămânem precauți”
Raed Arafat a fost întrebat, joi, dacă, din punctul său de vedere, situația în România este îngrijorătoare în acest moment.
„Faptul că varianta Omicron are impact mai redus din punctul de vedere al gravității este un lucru foarte pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauți. Nu aș categorisi îngrijorătoare. Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două - trei săptămâni până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă”, a spus, joi, Raed Arafat.
„Insistăm mai ales asupra purtării măștii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepția vaccinării, care poate preveni stările grave și ajungerea la terapie intensivă sau la deces. În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și o să avem preponderent Omicron”, a mai spus Raed Arafat.
„Dacă menținem acest ritm, este posibil ca săptămâna viitoare să ajungem sau chiar să depășim 1.000 de cazuri la Terapie Intensivă”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, Așa cum s-a întâmplat și în trecut, pacienții pot fi transferați în alte județe, în funcție de numărul locurilor din spitale.
În total, până pe 27 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.114.834 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 41.400 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.873.747 de pacienți au fost declarați vindecați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News