Nelu Tătaru, avertisment: Vine cea mai dificilă perioadă! Suntem păcăliţi să credem că s-a terminat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nelu Tătaru / Foto: Facebook
Nelu Tătaru / Foto: Facebook
Nelu Tătaru susține că „acum vine perioada cea mai dificilă” pentru vaccinarea anti-COVID.

Nelu Tătaru avertizează că urmează "perioada cea mai dificilă" pentru vaccinarea din România, asta pentru că măsurile de relaxare anunțate de autorități pot păcăli populația că pandemia s-a terminat. Fostul ministru al Sănătăţii a declarat și că al patrulea val, așteptat în toamnă, ar putea fi mai „ușor” doar dacă s-ar atinge până atunci pragul imunizării colective, adică peste 10 milioane de vaccinați.

„Avem şi perioada de relaxare, în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat (pandemia n.r.). (...) Până acum am vaccinat toţi doritorii, cei care au solicitat, au avut comorbidităţi, au intrat în clasele 1, 2 şi 3” a explicat Nelu Tătaru, marți seara la Digi24, menționând că pandemia nu s-a încheiat încă, iar ”un val patru uşor”, așteptat de specialiști în toamnă, depinde doar de atingerea imunității colective.

VEZI ȘI: Gindrovel Dumitra, avertisment după declarațiile lui Cîțu: Relaxarea poate fi începutul unui nou val al pandemiei

37 de tulpini ale Sars-Cov-2

Nelu Tătaru a explicat și cum poate fi atinsă această imunitate colectivă.

„Ține foarte mult de noi, atât ca atitudine, cât şi de ritmul de vaccinare (...) După cum spun specialiştii, sunt 24 de tulpini deja identificate, alte 13 sunt în lucru. Sunt 37 dacă le adunăm. Fiecare tulpină va produce o anumită patologie la nivelul fiecărui organism în parte. (...) Vaccinarea duce la scăderea numărului de decese şi la reducerea numărului de pacienţi în ATI.”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

VEZI ȘI: Cîțu: Vaccinul rămâne gratuit după ce Orban a zis că este cu plată

România, imunizare în masă de 30-40%

Acum „suntem la o imunizare în masă – vaccinare şi trecere prin boală - de 30 – 40%” a menționat Nelu Tătaru.

”Noi trebuie să ajungem la o imunizare de 60 – 70% care înseamnă atât vaccinare, cât şi trecere prin boală. Cred că nu este momentul să alegem dacă ne vaccinăm sau trecem prin boală. Cred că ar trebui să alegem să ne vaccinăm.”, a mai spus Tătaru.

VEZI ȘI: Valeriu Gheorghiță: "Imunitatea de grup în România a ajuns la 30-45%." Avertisment despre VALUL 4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel