România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Alexandra Cheroiu | Publicat pe: 28 iul, 20:42
COVID-19, până CÂND? Tătaru, despre VALUL DOI: Cât timp vom mai trăi cu VIRUSUL
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit la Digi 24 despre testarea națională pentru coronavirus, care, potrivit acestuia, ne-ar putea arăta dacă trebuie să ne pregătim pentru valul doi de Covid-19.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu ce se întâmplă cu testarea națională care ar fi trebuit să aibă loc în iunie, Nelu Tătaru a răspuns: ”A început acel test de seroprevalență. Au început recoltările de la diverse laboratoare din județe și continuă această recoltare care vine spre București. În acest moment, a scăzut ritmul că trebuie să gestionăm a doua cocoașă a primul val pandemic, dar acel test merge în continuare.”

Ministrul Sănătății spune că rezultatele vor veni cel mai probabil la începutul lui septembrie.Despre relevanța acestui test, Nelu Tătaru a răspuns: ”Ne va arăta, în acest context, cam ce imunizare avem în acest moment și poate previziona și un eventual VAL 2”. 

Întrebat despre valul doi al pandemiei, ministrul Sănătății a răspuns că încă suntem în primul val și a adăugat că ”trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an-doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență”. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro