COVID-19, până CÂND? Tătaru, despre VALUL DOI: Cât timp vom mai trăi cu VIRUSUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit la Digi 24 despre testarea națională pentru coronavirus, care, potrivit acestuia, ne-ar putea arăta dacă trebuie să ne pregătim pentru valul doi de Covid-19.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu ce se întâmplă cu testarea națională care ar fi trebuit să aibă loc în iunie, Nelu Tătaru a răspuns: ”A început acel test de seroprevalență. Au început recoltările de la diverse laboratoare din județe și continuă această recoltare care vine spre București. În acest moment, a scăzut ritmul că trebuie să gestionăm a doua cocoașă a primul val pandemic, dar acel test merge în continuare.”

Ministrul Sănătății spune că rezultatele vor veni cel mai probabil la începutul lui septembrie.Despre relevanța acestui test, Nelu Tătaru a răspuns: ”Ne va arăta, în acest context, cam ce imunizare avem în acest moment și poate previziona și un eventual VAL 2”. 

Întrebat despre valul doi al pandemiei, ministrul Sănătății a răspuns că încă suntem în primul val și a adăugat că ”trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an-doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel