Data publicării:

Nelu Tătaru, AVERTISMENTUL MOMENTULUI: "Dacă nu respectăm izolarea..."

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Focarul de la Suceava începe să se stingă. Dacă se respectă izolarea sper ca acest trend să scadă și să nu avem o creștere bruscă, a spus Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

"Suntem într-un scenariu patru în care ne gândim că tot ce se prezintă în centrele de primiri urgențe sunt suspecți de infecție COVID-19. Țin să menționez că în ultima perioadă am avut o prezentare mai scăzută la aceste unități. Suntem pe un trend ascendent, dar totuși cu o progresie lentă. Atâta timp cât menținem această izolare, avem și posibilitatea de a evalua clar și aceste ultime creșteri. Avem față de ieri 328 de cazuri în plus avem și 17 decese, dar avem și niște focare cum este Suceava care tind să se stingă. Dacă la începutul săptămânii aveam 50 de cazuri noi, pe zi, vineri am avut doar 20 de cazuri noi. Avem multe externări și avem și forme mai ușoare dar avem și 248 de cadre în terapie intensivă", a declarat ministrul Sănătății la Antena 3. 

Avertisment: Dacă nu se respectă izolarea...


"În următoarea perioadă vom avea o creștere cum am spus, dar o creștere lentă a numărului de cazuri. Noi sperăm ca în șapte-zece zile să avem acel vârf care să fie lent, după cum este și progresia în acest moment și să putem să avem o stabilitate, încă o săptămână jumătate, două pentru ca să avem apoi o scădere a numărului de cazuri noi. Este o prognoză pe care am făcut-o și în funcție și de cazurile care s-au perpetuat de la o zi la alta, dar această perpetuare a fost și pentru că populația a înțeles mesajul și a stat în izolare și a păstrat distanțarea socială", a mai declarat Nelu Tătaru.

"Dacă nu se menține izolarea putem ajunge la 15.000 de cazuri și mai mult, dar repet, după cum am văzut zilele acestea sper ca acest trend să rămână cel pe care îl știm în acest moment și să nu avem o creștere bruscă", a mai spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel