Nelu Tătaru, ANUNȚ de ultimă oră. Ce URMEAZĂ de MÂINE: "O spuneam încă din martie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Ministrul Nelu Tătaru a transmis un mesaj important înainte de alegerile de duminică. Ce trebuie să știe oamenii să facă? Ce se întâmplă cu ștampila și cu buletinele de vot ale pacienților COVID? La ce vă așteptați după alegeri?

"Nu e un an obișnuit. O spuneam încă din martie. Avem o lună septembrie total diferită de ceilalți ani, un început de an școlar total diferit, și niște alegeri total diferite, după cum a fost și o campanie electorală diferită. Rămân principalele precauții: portul măștii, distanțarea, dezinfectarea la intrarea în secție, distanțarea la ieșirea din secțiile de vot, traseul cât mai scurt către cabina de vot și către urnele unde se depun buletinele de vot. La fel, existența unor persoane care prezintă simptome respiratorii sau febră, traseul cel mai scurt către o urnă sau o cabină de vot care din acel moment vor deveni dedicate pentru cei cu simptomatologie respiratorie sau febră, prioritizarea acestor pacienți, precum și prioritizarea alegătorilor peste vârsta de 65 de ani", a declarat Nelu Tătaru la Digi24. 

Ce se întâmplă cu ștampila? Ce se întâmplă cu buletinele de vot ale pacienților COVID?

 

"Persoana care intră se dezinfectează. Dezinfectându-se, poate folosi ștampila. La fel, se dezinfectează și la ieșirea din secție.

Buletinele de vot vor fi puse în saci speciali pentru protecție, se vor introduce în alți saci. Vor fi numărate separat seara de persoane care vor purta mănuși, mască", a completat el.

La ce vă așteptați după alegeri? Vă e teamă că oamenii nu vor respecta regulile?

 

"Mă aștept să rămânem în acel registru de platou, pentru ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe pantă descendentă, să ne pregătim pentru sezonul rece, sezonul gripal, să putem să ne facem vaccinările. E un an atipic, tindem spre o viață cvasinormală în acest an. Suntem într-o pandemie care se preconizează a se întinde pe un an și jumătate, doi. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, să trăim cu anumite precauții, anumite reguli și să ne menținem un status cât de cât sănătos", a încheiat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel