Data publicării:

Neil Armstrong, prima fotografie clară cu chipul său, pe Lună. NASA a făcut-o publică

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
neil armstrong
neil armstrong

Prima fotografie clară cu chipul astronautului american Neil Armstrong în timp ce a păşit pe Lună, în 1969, a fost făcută publică la 50 de ani după istorica misiune Apollo 11, potrivit The Telegraph.

Deşi a fost primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1960, există puţine instantanee clare cu Armstrong pe suprafaţa satelitului natural al Pământului, pentru că el a fost cel care a şi făcut fotografiile. Imaginea în care chipul lui Neil Armstrong se vede extrem de clar în timp ce păşea pe Lună a fost descoperită de un fotograf amator britanic, scrie Mediafax.

Andy Saunders, în vârstă de 45 de ani, a remarcat că expresia feţei lui Armstrong este vizibilă în trei cadre din înregistrarea video de înaltă definiţie făcută publică de NASA. Astfel încât a îmbinat cadrele şi a obţinut o imagine detaliată a chipului astronautului, pe care cercetătorii l-au descris drept "tăios" şi "emoţionant".

 "Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire"

De obicei, astronauţii îşi păstrează coborâtă viziera căştii, pentru a evita razele solare. Dar Neil pare că şi-o ridicase pentru a avea o mai bună vizibilitate în umbra modulului de aselenizare. Imaginea a fost realizată la scurt timp după ce a rostit ceea ce a devenit una dintre cele mai celebre fraze din istorie: "Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire".

O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept "un erou tăcut", fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, nu își face decât datoria. După ce a părăsit NASA, a devenit profesor de inginerie spațială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971 - 1979. Din 1982 până în 1992, a fost președinte al Computing Technologies for Aviation, Inc., din Charlottesville, Virginia. A murit la vârsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012, din cauza unor tulburări cardiace. A fost înmormîntat în mare, pentru că a făcut parte din aviația americană.

A fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin "Buzz" Aldrin, cel de-al doilea om care a pășit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins. Până în zilele noastre, pe Lună au fost doar 12 astronauți, cel mai recent în anul 1972.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel