Negocierile pentru aderarea României la Schengen sunt în toi. Rareș Bogdan: Suntem prea aproape ca să stricăm printr-o știre de Breaking News ceva
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre negocierile de la acest moment privind aderarea României la Schengen.

Au loc negocieri pentru accederea țării noastre în Schengen. Sunt negocieri tehnice, purtate și intermediate de Comisia Europeană prin comisarul Ylva Johansson cu România, Austria și Bulgaria.

Ar trebui ca în aceste zile să aflăm decizia, dacă intrăm în doi pași în Schengen, naval și aerian de la 1 ianuarie sau nu. Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre acest subiect la Antena 3 CNN.

"Eu zic că avem nevoie de puțină răbdare, e mult mai puțin decât a fost, lucrurile s-au schimbat în mod radical și vă pot spune că lucrurile sunt aproape, dar nu vrem să ne grăbim. Se lucrează intens, se negociază, canalele diplomatice sunt deschise, ambasadorul nostru, aparatul președintelui Iohannis, aparatul Ministerului de Externe, aparatul Ministerului de Interne, deci practic toată lumea își face treaba și negociază.

Ce vă pot spune exact, zona de naval și aerian este cea care în momentul acesta este stabilită, rămâne doar calendarul. Se lucrează intens pentru un singur vot, acolo este cheia", a spus Rareș Bogdan la Antena 3 CNN.

Rareș Bogdan: România a reușit să întoarcă o situație care era groaznică în urmă cu un an 

Cât despre faptul ca decizia să fie luată până la sfârșitul acestui an, Rareș Bogda a spus: "Vă pot spune atât, nu vreau să stric, suntem prea aproape ca să stricăm printr-o știre de Breaking News ceva. Pot să vă spun că tot ceea ce ține de statul român la toate nivelele lucrează pe acest proiect, pe proiectul sfârșitului de an. Și ce este mai important, atât timp cât președenția spaniolă se închide pe 1 ianuarie sau pe 31 decembrie, iar ministrul de Interne, ministrul de Externe, sunt dispuși, au anunțat din nou că sunt dispuși să pună pe ordinea de zi, plus avem declarațiile unor europarlamentari din Austria, a primarului Austriei, a președintelui Austriei, au reiterat sprijinul pentru România și nedreptatea făcută în urmă cu un an României, cred că e un lucru destul de aproape.

Vă dați seama, bucuria ar fi grozavă, dar nu va conta cine va anunța, că va anunța președintele, că va anunța premierul, că va anunța ministrul de Interne, de Externe, când va anunța, important este că România a reușit să întoarcă o situație care era groaznică în urmă cu un an și care s-a deblocat în urmă cu luni de zile și la care s-a lucrat foarte mult pe toate nivelele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel