Nebunie pe străzile din Bergamo. Mii de tifosi au făcut spectacol înainte de Atalanta - Real Madrid din Champions League - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Nebunie pe străzile din Bergamo. Mii de tifosi au făcut spectacol înaintea de Atalanta - Real Madrid din Champions League - Captură AS TV
Nebunie pe străzile din Bergamo. Mii de tifosi au făcut spectacol înaintea de Atalanta - Real Madrid din Champions League - Captură AS TV
Câteva mii de suporteri ai echipei Atalanta s-au adunat miercuri seara în faţa stadionului, înaintea meciului cu Real Madrid (0-1) din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, disputat cu porţile închise, în ciuda avertizărilor autorităţilor sanitare, informează AFP. 

Cu o oră înaintea fluierului de debut al meciului, numeroşi locuitori din oraş s-au adunat, cu steaguri şi măşti pentru toţi, pentru a aştepta sosirea autocarului echipei.

VIDEO:

Printre aceştia, s-au aflat şi numeroşi copii. În cursul zilei de miercuri, Atalanta a difuzat pe reţelele de socializare şi pe site-ul său o scrisoare a autorităţilor sanitare locale prin care se îndemna susţinerea 'cu căldură' a echipei, dar 'cu prudenţa pe care o impune acest moment istoric'.

Scrisoarea îndemna, totodată, la 'evitarea categorică a prezenţei fizice la stadion şi în împrejurimi'. 'Să respectăm riscul de contaminare cu acest virus pe care încercăm să-l combatem cu toate forţele noastre', se mai arăta în scrisoare.

Bergamo a fost unul dintre oraşele cele mai afectate din Italia de primul val al pandemiei, în martie 2020. Meciul tur al echipei Atalanta din optimile de finală ale Ligii Campionilor din sezonul trecut, cu Valencia (4-1), disputat pe 19 februarie 2020 în faţa a 45.000 de spectatori la Milano, a fost considerat că ar fi contribuit la accelerarea propagării virusului în regiune.

Real Madrid a câştigat printr-un gol marcat pe final meciul cu Atalanta, 1-0 la Bergamo, miercuri seara, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, deşi echipa italiană a jucat în cea mai mare parte a timpului în inferioritate.

Golul marcat de fundaşul francez Ferland Mendy, în min. 86, a făcut diferenţa într-un meci în care elveţianul Remo Freuler a fost eliminat în min. 17, pentru un fault de postură de ultima apărător în faţa aceluiaşi Mendy. Manşa secundă va avea loc la Madrid, în data de 16 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel