”Nebunie” cu algele de pe litoral, turiștii și-au anulat concediile. Matichescu, OMD Mamaia Nord: Alții dau bani mulți pentru tratament cu alge
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto Facebook / Apele Romane Dobrogea-Litoral
Foto Facebook / Apele Romane Dobrogea-Litoral
Algele de pe litoral au pus turiștii pe fugă! 

”Am avut o întreagă nebunie săptămâna trecută când toată media și toți oamenii au fost disperați că sunt alge pe litoral și au început să facă anulări de vacanțe. Și noi ne facem rău. E un fenomen natural. Când se încălzește foarte mult apa, Marea Neagră fiind o mare vie, apare fenomenul de înmulțire a algelor, care se plimbă în funcție de curenții marini. Săptămâna trecută au apărut în zona digului de nord al stațiunii Mamaia, au fost strânse de către Apele Române, depozitate ca să fie încărcate și cineva binevoitor a filmat acea grămadă. La 40 de grade temperatură, e firesc să fie și alge” consideră Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord. 

Paul Anghel, directorul ANPC, prezent în aceeași emisiune marca DCNews, a specificat că problema nu apare când sunt trei alge, dar dacă sunt alge pe plajă, peste noapte, acestea trebuie strânse. El a explicat de ce-n Bulgaria nu sunt situații similare: ”Ei au norocul că au golfuri, niște mini-golfulețe, atunci nu ajung algele pentru că se opresc în larg. La noi e întins și algele ajung pe plajă, iar cineva ar trebui să le strângă noaptea”. 

Mirela Matichescu a intervenit: ”Dar vă spun că nu fac rău, algele fac foarte bine la sănătate. Sunt alții care plătesc bani mulți să facă tratament cu alge, noi fugim de ele”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel