Neagu Djuvara: Îmi este rușine. PNL e o harababură
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Istoric și liberal cu vechime, Neagu Djuvara se arată rușinat de PNL și de oamenii pe care acesta i-a cooptat în prag de alegeri parlamentare.

După o perioadă destul de lungă de tăcere, Neagu Djuvara a decis să comenteze recentele mutări ale partidelor din România. Istoricul a declarat într-un cadru academic că îi este rușine să fie coleg de partid cu Gigi Becali. Dl. Djuvara se arată nemulțumit de strategia politică a PNL, unde, deși rămâne în continuare membru, nu se mai implică activ, informează Digi24. Criticul adaugă faptul că un partid care a adoptat ”toate rămășițele din politică” nu se mai poate numi un partid liberal. ”Am 170 de ani de liberalism, n-am voie să-mi dau demisia din așa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legătură. Un partid liberal care fuzionează cu rămășițele lui Voiculescu, pe urmă îl primește și pe Becali, ăsta nu mai e Partidul Liberal. Este o harababură. Străinii nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă în țară. Destituirea lui Băsescu, revenirea lui, alianța unui partid liberal cu unul socialist sunt așa de nebunești, încât mi-e rușine. Strategia adusă de actualul PNL nu-mi convine deloc, mă fac că nu-i cunosc,” își declară istoricul dezamăgirea.

Scriitorul readuce în discuție presupusul plagiat al premierul Victor Ponta, pe care îl consideră un lucru grav. ”M-am înfiorat să văd pe doamna ministreasă a Educației venind să explice că nu-i lucru grav că Ponta a făcut un plagiat,” declară Neagu Djuvara.

Istoricul Neagu Djuvara nu a fost foarte vocal în privința situației politice din România, însă, s-a arătat în câteva rânduri nemulțumit de partidele politice din România, dar și de modul cum a fost suspendat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel