Ne-am bucurat că s-au ridicat restricțiile în pandemie, dar există și o veste proastă. Adele Chirică, despre Arafat: Oricine ar zice orice despre acest OM, mă fac scut. Ne e înger păzitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
ADELE CHIRICĂ
ADELE CHIRICĂ
Cu toții ne-am bucurat că s-au ridicat restricțiile impuse de autorități în pandemie.

Dar există și o veste proastă. Vestea proastă este că virusul nu a dispărut odată cu ridicarea măsurilor.

La scurt timp de la încetarea stării de alertă, Adele Chirică, mama unui copil diagnosticat cu sindromul Dravet, şi președinta Asociației pentru Dravet și alte epilepsii rare, a anunțat că ea și fiul s-au infectat cu noul coronavirus.

Adele Chirică era vaccinată, dar a făcut o formă destul de gravă. Președinta Asociației pentru Dravet și alte epilepsii rare a spus că s-a simțit foarte rău, iar fiul ei, David, a ajuns la spital.

De altfel, din cauza Covid-19, Adele Chirică părăsise Bucureștiul și se mutase în Prahova, unde avea în jur numai pădure, aer curat, astfel încât copilul său să se poată bucura de natură. „De câteva luni, trăim în Prahova, departe de Covid, departe de izolarea în casă, înconjurați de pădure, aer curat și multe animăluțe. Iar schimbarea se vede pe Davis, căruia îi priește aici mai bine decât visam. Preferăm să facem naveta la București la terapie decât să mai trăim coșmarul de anul trecut”, spunea Adele Chirică în toamna anului trecut.

Dar Covid-19 i-a găsit și în pădure

„De ce îți e frică, nu scapi. Ne-a găsit Covid și în pădure, fix la final când brusc nu mai e pandemie. Deși sunt vaccinată cu toate cele trei doze, de trei zile am trecut prin iad. Atât de rău mi-a fost. Testele rapide îmi arătau că sunt negativă, însă eu simțeam că mor cu fiecare minut în care trebuia să mai trăiesc. Deci clar nu am făcut nicio formă mai ușoară cu toate felurile de vaccin făcute”, a spus Adele Chirică.

De altfel, și fiul ei a avut probleme.

„Au început febra la Davis și o convulsie. Primul test al lui a ieșit imediat pozitiv, așa că starea lui fiind din ce în ce mai rea, cu tot ce îi administram eu, a trebuit să chemăm salvarea și să ne internăm în spital. Unde am fost testată și eu, tot cu test rapid și am ieșit pozitivă. Deși în urmă cu două zile eram negativă”, a mai zis Adele Chirică.

De asemenea, Adele Chirică a avut și un mesaj despre Raed Arafat:

„Nu exista hop, nu există internare a lui Davis fără să mă plec în fața lui Raed Arafat. Oricine ar zice orice despre acest OM, eu mă fac scut. De ani de zile, ne e înger păzitor”.

În aceste momente, David este internat, iar mama sa, Adele Chirică, este alături de el.

VEZI ȘI: Bilanț Covid-19 - 14 martie 2022. Peste 2.000 de cazuri înregistrate în 24 de ore

Autorităţile au anunţat ultimul bilanţ al infectărilor şi deceselor cauzate de COVID-19 în România, pentru ziua de 14 martie 2022. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.087 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 461 mai multe decât în ziua anterioară. 217 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 182 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.839 cu 123 mai mulți decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 551 de persoane, cu 29 mai puțin decât în ziua anterioară.

Dintre cei 551 de pacienți internați la ATI, 489 sunt nevaccinați.  Din totalul pacienților internați, 254 sunt minori, 252 fiind internați în secții, cu 24 mai mulți decât în ziua anterioară și 2 la ATI, similar cu ziua anterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel