NATO-România. Iulian Chifu: Timp de reacție al NATO, dacă România va fi atacată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Consilierul președintelui Traian Băsescu, Iulian Chifu, a dezvăluit care ar fi timpul de reacție al NATO dacă România va fi atacă de Rusia. 

Într-un interviu pentru România Liberă, Iulian Chifu, consilier al lui Traian Băsescu a declarat că "Avem deja prezență militară în regiune pe toate dimensiunile: aeriană, inclusiv poliție aeriană, terestră și navală. Declarația finală a ultimului summit NATO marchează nivelul de angajament pe toate aceste dimensiuni, iar planificarea apărării presupune o formulă elaborată, care va fi gata în scurt timp. Tipul de forțe introdus (very high readiness forces) la ultimul summit NATO stabilește reacția militarilor Alianței la nivel de ore. Până acum, planul "high readiness" al NATO însemna la nivel de 24-48 de ore". 

Victor Ciorbea-Gigi Becali. "Datoriile, niște mizerii!"

El a mai precizat că "Au fost o serie de exerciții comune în Marea Neagră și vor mai fi și altele după propunerile făcute de Statele Unite: sunt elemente care asigură securitatea în această zonă. În ceea ce privește forțele terestre, o sosire eventuală poate avea loc imediat, dacă e cazul. În orice caz, se vor instala în statele NATO din flancul estic elemente de prepoziționare, rezerve de combustibil, armament și se vor face exerciții cu forțele care ar urma să intervină într-o eventuală situație. Când se va da alarma, aceste categorii de forțe vor interveni la nivel de ore. Totuși, România nu are o vecinătate care să ducă la o reacție militară și, în plus, are propria ei apărare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel