Data actualizării:
Data publicării:

NASA face anunțul: „Nu sutem SINGURI"

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Agenţia Spaţială Americană  va organiza joi, 13 aprilie, de la ora 21:00, ora României, o conferinţă de presă în cadrul căreia va prezenta descoperirile de ultimă oră făcute în spaţiul cosmic cu privire la oceanele existente pe alte planete, ceea ce ar putea "schimba planurile de explorare cosmică viitoare", informează Antena 1.

"NASA va discuta noile rezultate privind oceanele planetare din sistemul nostru solar, obţinute de naveta spaţială Cassini şi Telescopul Spaţial Hubble, în cadrul unei conferinţe de presă care va acea loc joi, 13 aprilie, de la ora 14:00 (n.r. 21:00 ora României). Evenimentul va fi susţinut la sediul NASA din Washington şi va beneficia de prezenţa mai multor experţi din toată ţara", anunţă Agenţia Spaţială Americană pe propriul site.

Conferinţa urmează să fie transmisă în direct de reţeaua proprie de televiziune a NASA, dar şi pe pagina de internet a Agenţiei.

"Aceste noi descoperiri vor contribui cu informaţii la viitoare explorări ale planetelor cu oceane, inclusiv ma misiunea Europa Clipper a NASA, planificată să fie lansată în anul 2020, dar şi pentru o căutare mai extinsă a vieţii dincolo de Pământ", se mai arată în comunicatul NASA.

Într-o conferință extraordinară, Agenția Spațială Americană a anunțat, în urmă cu două luni descoperirea unui nou sistem planetar la doar 40 de ani lumină de Sistemul Solar care conține șapte planete de dimensiunea Terrei.

Cel puțin trei dintre exoplanete ar putea conține viață

Astronomii au explicat că trei dintre cele șapte planete care orbitează steaua pitică Trappist-1 se află în "zona locuibilă" și ar putea avea oceane pe suprafața lor, ceea ce înseamnă că viața este deja în plină evoluție, scrie dailymail.co.uk.

Cercetătorii consideră că, în cel mult, zece ani se va putea ști cu certitudine dacă există forme de viață pe vreuna din noile planete descoperite.

[citeste si]

"Oamenii vor auzi din ce în ce mai multe despre acest sistem în lunile care vin și-n anii următori", a mai spus Michaël Gillon, astronom la Universitatea din Liege, Belgia.

"Mesajul este zguduitor. Nu mai este nicio o îndoială că viața este una din evoluțiile cosmosului. Ce e surprinzător e că acest sistem are șapte planete asemănătoare Pământului. Ne așteptam însă la așa ceva. Cosmosul este populat de planete pe care este posibil să existe viață", declara Alexandru Mironov pentru digi24.ro.

Singura veste proastă în toată această povestea este imposibilitatea atingerii respectivului sistem planetar. Un avion obișnuit ar parcurge distanța dintre Sistemul Solar și Trappist-1 în aproximativ... 44 milioane de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel