NASA: Blocaj identificat în câmpul magnetic al Pământului. Cum ne afectează
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
NASA monitorizează activ o anomalie în câmpul magnetic al Pământului: o regiune gigantică de intensitate magnetică mai mică pe cerul de deasupra planetei, care se întinde între America de Sud și sud-vestul Africii.

Acest fenomen, în curs de dezvoltare, numit Anomalia Atlanticului de Sud, a intrigat și îngrijorat oamenii de știință, de-a lungul anilor, mai ales pe cei de la NASA. Sateliții și navele spațiale ale agenției spațiale sunt deosebit de vulnerabile la intensitatea slăbită a câmpului magnetic și la expunerea rezultată la particulele încărcate provenite de la Soare, potrivit geographyrealm.com.

Stația Spațială Internațională are de suferit

Anomalia Atlanticului de Sud, asemănată de NASA cu o „gaură” în câmpul magnetic al Pământului, nu afectează viața de pe Pământ, dar nu același lucru se poate spune despre Stația Spațială Internațională. „Câmpul magnetic este, de fapt, o suprapunere a câmpurilor din multe surse curente”, a explicat geofizicianul Terry Sabaka, de la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA, în 2020. „Anomalia Atlanticului de Sud poate fi interpretată și ca o consecință a slăbirii dominației câmpului dipol din regiune”, a declarat, la rândul său, geofizicianul și matematicianul NASA Goddard, Weijia Kuang, în 2020.

Există mulți oameni de știință care încă nu înțeleg pe deplin această anomalie și implicațiile ei. Însă, un studiu condus de heliofizicianul NASA Ashley Greeley, în 2016, a dezvăluit că Anomalia Atlanticului de Sud se deplasează încet în direcția nord-vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel