NASA a captat sunetele care se aud dintr-o gaură neagră. Este înfiorător - Audio
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
NASA a captat sunetele care se aud dintr-o gaură neagră / Foto: Pixabay, de Alexander Antropov
NASA a captat sunetele care se aud dintr-o gaură neagră / Foto: Pixabay, de Alexander Antropov
Află în articol ce sunete se aud într-o gaură neagră.

Descoperirile din spațiu sunt adesea concentrate pe partea vizuală și rareori ne gândim la cum sună. NASA a dezvăluit ce se aude dintr-o gaură neagră, publicând o înregistrare audio captată dintr-o gaură uriașă care se află la peste 200 de milioane de ani lumină distanță de Pământ, scrie The Sun. Sunetul este atât de înfiorător pe cât te-ai putea aștepta de la ceva atât de misterios.

Agenția spațială a creat sunetul folosind diverse unde sonore și date inteligente.

"Concepția greșită că nu există sunet în spațiu provine din cauza faptului că cea mai mare parte a acestuia este un vid care nu oferă nicio modalitate de călătorie a undelor sonore", a scris NASA pe Twitter.

"Un grup de galaxii are atât de mult gaz încât am captat sunetul real. Aici este amplificat și mixat cu alte date pentru a putea auzi o gaură neagră!", a mai scris NASA.

Gaura neagră în cauză se găsește în centrul unui grup de galaxii numit Perseus.

NASA: Craterul Jazero de pe Marte ne dă speranţe. Perseverance explorează posibile condiţii de viaţă

De la aterizarea sa, în luna februarie a anului trecut, rover-ul NASA Perseverance pare să fi avut multă treabă explorând craterul Jazero, ceea ce a dat speranțe oamenilor de știință.

Treaba robotului este să caute semne ale vieții microbiene antice. Mașinile de pe Marte adună mostre de rocă și sol marțian care ar putea ajuta la găsirea unui răspuns cu privire la o posibilă existență a vieții pe Marte, în trecut sau chiar prezent. Mostrele colectate de Perseverance s-ar putea întoarce pe Pământ, pentru a fi analizate. Potrivit datelor NASA, misiunea lui Perseverance este în plină desfășurare acum, iar o colecție de mostre, sigilate în tuburi, urmează să își găsească, în cele din urmă, drumul spre Pământ prin programul Mars Sample Return. Este, în mod evident, destul de greu să dovedești că pe Marte a existat viață odinioară. Totuși, poate că rover-ul deja a găsit dovezile necesare.

"Perseverance și, de altfel, orice rover nu ar fi în măsură să ofere date definitive relevante pentru a se certifica existența anterioară a vieții pe Planeta Roșie”, a spus John Mustard, profesor de Științe Pământului, Mediului și Planetelor, de la Universitatea Brown din Providence, Rhode Island.

"Dincolo de detectarea formelor de viață complexe într-o fosilă, nu există nicio dovadă că roverul ar putea colecta ceva important", a mai spus Mustard.

"Morfologia geologică și chimia creează prea des forme și semnale chimice care au fost confundate cu viața, pe Pământ, darămite pe Marte! Avem nevoie de mostre pentru a găsi semne de viață, deoarece viața pe care ne putem aștepta în mod rezonabil să o găsim ar putea fi formată din organisme microscopice unicelulare care au trăit cu miliarde de ani în urmă. Urmele lor, fie că sunt organice sau texturale, vor fi greu de deslușit cu instrumentele și capacitățile disponibile pe Perseverance", a mai spus acesta.

Oamenii de știință nu se așteaptă ca probele de suprafață pe care Perseverance le colectează să dovedească existența unor microbi vii sau recent morți, având în vedere condițiile total inospitaliere de pe Marte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel