Narcisa Iorga, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Chirieac: Un nou abuz / Guşă: I-a condamnat degeaba
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jurnalista Narcisa Iorga ar putea sta la închisoare 3 ani, într-un dosar în care este acuzată că l-ar fi instigat pe Gheorghe Ştefan, fost preşedinte CJ Neamţ, la incitare la trafic de influenţă. 

Retragerea de către Consiliului Național al Audiovizualului a licenței Giga TV a adus condamnări cu executare pentru toți cei patru inculpați din dosar. Laura Georgescu, fosta președintă a CNA, a primit 4 ani și patru luni de închisoare cu executare, fiind acuzată de comitere a mai multor infracțiuni. Viorel Hrebenciuc, politician român și membru al PSD, cât și Gheorghe Ștefan, om politic și membru al partidului PNL au primit 3 ani cu executare.

Jurnalista Narcisa Iorga, membră a CNA, a primit aceeași sentință, de 3 ani cu executare. Este acuzată că l-ar fi instigat pe Gheorghe Ștefan, pentru ca, la rândul lui să-l fi incitat pe Viorel Hrebenciuc, scrie solidnews.ro.

Val Vâlcu, Bogdan Chirieac şi Cozmin Guşă au dezbătut situaţia acesteia în startul emisiunii "Deferiţi Mass-Media", de la DC NEWS TV. Iată mai jos dialogul dintre ei. 

"Un nou abuz al justiţiei"

Val Vâlcu: Bine că ai intrat prin skype, Cozmin, că după cum ai văzut, pentru un telefon se iau 3 ani de puşcărie cu executare. 

Cozmin Guşă: O glumă amară, dar potrivită, apropo de Narcisa Iorga şi ce v-am propus eu să discutăm azi. Exact genul ăsta de glume intră în cap. Nu avem ce face, facem haz de necaz. Discutăm de subiectul ăsta ca să încercăm să ajutăm un om de-al nostru, din presă, care a stat 20 de ani în presă şi nu a furat un capăt de aţă vreodată. A avut un defect la un moment, că a acceptat propunerea lui Băsescu să meargă în CNA. 

Val Vâlcu: A fost de partea cealaltă a baricadei, ne-am înjurat, ne-am contrazis, dar acum, pe această temă, într-adevăr mi se pare... 

Bogdan Chirieac: E un nou abuz al justiţiei, nu avem ce spune. Fiindcă a vorbit cu Pinalty (n.r. Gheorghe Ştefan, fost preşedinte CJ Neamţ), Giga TV, nu ştiu ce... 

Cozmin Guşă: Să ştiţi că i-a spus lui Pinalty la telefon ce ziceam şi eu la TV, că eu eram certat cu Hrebenciuc în perioada aia şi îmi era ciudă pe el că o tot manevrează pe Laura Georgescu, şefa CNA la vremea aia. Din săptămână în săptămână, mai dădea vreo 10000 de dolari la CNA. Şi eu vorbeam la TV aceste lucruri. Şi Pinalty a întrebat-o ce să facă, că licenţa nu i s-a luat pe drept. Şi ea a spus, dom'le, vorbeşte cu preşedintele (n.r. Laura Georgescu). La care el a spus că trebuie să vorbească cu cineva din politică. Şi ea 'da, domnule, e de notorietate, Viorel Hrebenciuc o controlează pe Laura Georgescu'. Exact ce spuneam toţi public şi ce mai spunea şi ea prin şedinţe. Pentru această replică, ca să poată face legătura între Pinalty şi Hrebenciuc, pe care i-a condamnat pe degeaba în acest dosar, că s-ar zice că Pinalty l-ar fi instigat la trafic de influenţă pe Hrebenciuc, ca să nu îi anuleze licenţa CNA, licenţă pe care oricum nu a mai anulat-o, că şi-au dat seama că au făcut o greşeală. Pentru telefonul Narcisei Iorga, l-au condamnat pe Hrebenciuc şi Pinalty la 3 ani jumate sau 4 ani de fiecare în primă instanţă, urmând ca pe 25 iunie să fie pronunţarea, pe Laura Georgescu la 4 ani şi jumătate şi pe Narcisa Iorga la 3 ani cu executare. Că ar fi complice la nu ştiu ce s-a întâmplat, că nu e vorba de bani. Discutăm despre un jurnalist care a răspuns la un telefon de la un membru al partidului care l-a propulsat în CNA, căruia i-a spus că dacă vrea să îşi rezolve problema, o rezolvă politic. E un lucru pe care Hrebenciuc l-a recunoscut public de atunci. 

Val Vâlcu: Deci eu dacă acum spun că dacă vrei să ţi se ridice gunoiul trebuie să îi spui lui Barna să o roage pe Clotilde să ridice gunoaiele de la Sectorul 1, iau de la 3 luni la 1 an, nu? 

Bogdan Chirieac: E de noaptea minţii. Deci justiţia din România, într-adevăr, e nefuncţională pe toate palierele. Penalul e cel mai vizibil şi ne revoltăm cu toţii în zona asta. Dar justiţia pe comercial, contencios, e un dezastru. Senzaţia pe care o am este că în justiţie se opresc foarte multe probleme ale executivului, ale legislativului, ale societăţii. E o barieră justiţia, şi din cauza asta lucrurile sunt aşa cum sunt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel