Muzeul "Grigore Antipa" din Bucureşti va fi redeschis la 17 septembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antipa_4737
antipa_4737

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Capitală va fi redeschis la 17 septembrie, cu o întârziere de aproape un an faţă de termenul anunţat iniţial pentru finalizarea lucrărilor de modernizare.

Iniţial, redeschiderea a fost anunţată pentru toamna anului trecut, însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, au fost câteva probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare. Ulterior, redeschiderea a fost reprogramată pentru aprilie şi a fost iarăşi amânată, din cauza unor "decalaje de plăţi", după cum au precizat tot reprezentanţii Ministerului Culturii. Următorul termen anunţat a fost iunie 2011.

"Au existat nişte întârzieri la plăţile către cei care se ocupă de renovare şi modernizare. Din această cauză, lucrările au stagnat o perioadă, fapt ce îi împiedică pe reprezentanţii muzeului să-l redeschidă luna aceasta. Vor mai fi întârzieri de aproximativ o lună şi jumătate", spunea, în aprilie, consilierul ministrului Culturii, Radu Enache.

Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel