Data publicării:

Muzeul din România vizitat de 1 milion de turiști pe an. Jumătate sunt străini: Stau câte 10 autocare la coadă cel puțin

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Cultura
WhatsApp
foto facebook Accademia di Romania
foto facebook Accademia di Romania
A fost depășit milionul de vizitatori pentru un muzeu din România. 

Paula Popoiu, manager al Muzeului Satului, a fost invitatul zilei la DC News și DC News TV - Facebook și Youtube. Emisiunea a fost difuzată vineri, 22 decembrie 2023. Paula Popoiu a abordat mai multe teme, iar una de un mare interes a fost cea legată de numărul de vizitatori români și străini din întreaga lume.

"Am aflat astăzi la ședința Consiliului de Administrație. Am depășit, în sfârșit, milionul de vizitatori. Era un obiectiv pe care îl propusesem în proiectul de management înainte de 2020, a venit pandemia și ne-a înjumătățit numărul de vizitatori. Am reușit să recuperăm, să depășim, și am atins obiectivul de un milion de vizitatori într-un an de zile. În primul rând, sunt vizitatorii fideli ai Muzeului Satului care revin aproape în fiecare weekend. De obicei sunt familii care vin cu copii. Chiar în pandemie muzeul a fost plin de mame cu copii", a susținut Paula Popoiu.

Peste jumătate din cifra anului trecut, de 900.000, au fost străini

"Pe urmă, sunt vizitatori care vin din toată țara, dar avem și foarte mulți străini. Peste jumătate din cifra anului trecut, de 900.000, au fost străini. Noi avem contracte cu societăți de turism care vin la noi cu autocare. Tot timpul în fața muzeului sunt 10 autocare vara, cel puțin. Poți să auzi absolut toate limbile pământului vara în muzeu. Sunt foarte mulți străini care vin și care receptează foarte bine muzeul ca pe o instituție deosebită. Ne mai întâlnim cu câte unul care ne spune ca a fost la muzeu, că i-a plăcut și că a revenit", a relatat Paula Popoiu, manager al Muzeului Satului.

VEZI TOT INTERVIUL AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel