Muștar de struguri. Rețeta fără zahăr a desertului sicilian, care miroase a toamnă
Iată o rețetă delicioasă de muștar din struguri, un desert sicilian de toamnă, iubit de adulți și copii.
În Sicilia există o rețetă care s-a transmis din generație în generație. Vorbim despre muştarul din struguri. Ingredientul principal al muștarului sicilian este mustul de struguri, are consistența unei budinci și poate fi savurat cald sau rece, cu o stropire de scorțișoară.
Cum se prepară această rețetă străveche, care nu implică utilizarea zahărului? Suntem siguri că parfumul său îmbătător te va cuceri chiar înainte de a-l gusta!
Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustului cafelei
Ingrediente:
2 litri must de struguri negri,
100 grame amidon de porumb,
50 grame alune, migdale sau nuci,
praf de scorțișoară.
Pregătirea
Mai întâi, se fierbe mustul la foc mic. Se fierbe aproximativ o jumătate de oră și se lasă să se odihnească peste noapte. Mustul se filtrează printr-o sită, se pune într-o cratiță și se adaugă amidonul.
Aperitiv delicios, gata în 5 minute! Încearcă și te vei convinge
Amestecă încet ținând focul mic, până când mustul obține o consistență cremoasă. Acum nu mai rămâne decât să torni muștarul în forme. Îmbogățește-l cu alune tocate (alternativ poți folosi migdale sau nuci dacă îți plac mai mult) și un strop de scorțișoară. Îl poți savura cald sau rece. Poftă bună!
Nu ai gătit niciodată sfecla așa: o rețetă neobișnuită care va fi pe placul familiei
Această rețetă este o idee grozavă pentru cei care caută de multă vreme un fel de mâncare neobișnuit din sfeclă roșie.
Rețeta pe care v-o propunem se face foarte simplu, iar rezultatul este foarte gustos și neobișnuit.
Budinca este pregătită din ingrediente simple și accesibile și va fi gata în 10 minute. Această budincă este o idee grozavă pentru cei care caută de multă vreme un preparat neobișnuit din sfeclă roșie.
Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes pe care toate gospodinele o pot face
Pentru a pregăti o budincă din sfeclă veți avea nevoie de:
sfeclă fiartă - 600 grame;
brânză (cu orice conținut de grăsime) - 360-400 grame;
smântână (din orice grăsime) - 100 grame;
griș - 40 grame,
ouă - 2 bucăți;
sare - 0,5 linguriță.
Prepararea
Într-un castron mare, combinați brânza, smântâna, grisul, ouăle și sarea și amestecați bine toate ingredientele până obțineți o compoziție de o consistență uniformă.
Sfecla fiartă se dă prin răzătoarea grosieră. Adăugați sfecla în bolul cu brânză și amestecați din nou bine.
Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase
Se pune compoziția preparată într-o tavă de copt, care se dă într-un cuptor preîncălzit. Budinca se coace la 200 de grade, timp de 25 de minute.
Budinca din sfeclă și brânză nu se lipește și își păstrează perfect forma. Poate fi consumată atât rece, cât și caldă.
Budinca este foarte ușoară, conține doar 98 calorii la 100 de grame și este ideală pentru cei care vor să slăbească.
Plăcintă suculentă, din pâine uscată. Pentru umplutură, folosiți-vă imaginația
Iată cum să refolosiți pâinea veche, fără a o arunca. Pentru a nu arunca pâinea uscată, preparați o plăcintă delicioasă, pentru care veți avea nevoie și de puțină șuncă. Această rețetă este cu adevărat ușoară și ieftină.
Ingredientele de care aveți nevoie:
400 de grame de pâine veche;
90 ml lapte;
2 ouă;
30 grame de brânză rasă;
sare și piper;
120 grame de șuncă fiartă sau alte resturi de carne;
120 de grame de brânză la alegere pentru umplutură;
ulei de măsline.
Prepararea
Pâinea se sfărâmă și se pune într-un vas cu lapte, unde trebuie să rămână circa douăzeci de minute. Apoi se adaugă brânza rasă și se condimentează cu sare și piper.
Acum completați cu ouă și frământați totul bine. Compoziția se lasă la frigider 15 minute, apoi se împarte în două părți.
Dulceață de dovleac. Un preparat neobișnuit, care face concurență gemurilor tradiționale
O tavă de copt se unge cu ulei. Așezați prima parte din compoziție. Deasupra se adaugă felii de șuncă, salam, carne și brânză. Folosiți-vă imaginația pentru a crea o umplutură delicioasă!
Umplutura se acoperă cu cealaltă parte din compoziție. Plăcinta se coace în cuptor o jumătate de ora, la 180 de grade, apoi se servește fierbinte.
Să presupunem că nu aveți pâine veche acasă, dar vreți să încercați această rețetă. Prin urmare, puteți „învechi” pâinea. Doar udați pâinea sub robinet și întindeți-o pe o tavă de copt acoperită cu hârtie.
Dați tava în cuptor, la 180 de grade circa zece minute. Așadar, pâinea va fi suficient de solidă pentru a fi folosită pentru această rețetă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News