Mușcatele vor fi pline de flori până la iarnă. Cum să obții rezultate excelente cu câteva trucuri
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mușcatele vor fi pline de flori până la iarna. Cum să obții rezultate excelente cu câteva trucuri. Sursa foto: freepik.com
Mușcatele vor fi pline de flori până la iarna. Cum să obții rezultate excelente cu câteva trucuri. Sursa foto: freepik.com
Mușcatele sunt plante minunate care colorează grădinile și balcoanele. Dacă știi trucurile potrivite, mușcatele vor face flori excepționale până la iarnă. Urmează aceste sfaturi simple, aprobate de grădinarii cu experiență.

Vara, grădinile și balcoanele sunt minunate. Sunt pline de flori minunate și culori strălucitoare. De altfel, vara sunt zeci de plante pe care le poți crește. Alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine climei și terenului în care locuiești. De asemenea, poți opta pentru plante care sunt ușor de cultivat și foarte rezistente, atât la căldură, cât și la frig.

Printre cele mai iubite și apreciate plante de vară se numără mușcatele. Cu miile lor de culori diferite, ele sunt protagoniștii sezonului. Înfloresc primăvara și ne oferă frumusețea lor pe tot parcursul verii, dar și în timpul iernii.

La fel ca și plantele cățărătoare, farmecul mușcatelor nu trece neobservat. O plantă perfectă atât pentru gradină, cât ți pentru balcon. Poți alege din multe soiuri de mușcate, toate foarte ușor de cultivat.

Îmbogățește corect solul cu calciu: grădinarii cu experiență au dezvăluit cele mai bune opțiuni

Este adevărat că această plantă este foarte rezistentă, dar pentru ca ea să crească sănătoasă și luxuriantă, trebuie să urmezi câteva reguli simple.

Mușcata are nevoie de lumină , dar nu de lumina directă a soarelui, deoarece ar putea strica rapid florile și frunzele.

O altă condiție cheie este pământul. Planta preferă un amestec de turbă brună  cu nisip. Pentru a evita stagnarea apei, pune argilă expandată sau pietriș în partea de jos a vazei .

Mușcatele sunt foarte tolerante la secetă, dar dacă doriți flori frumoase și numeroase, udați planta în mod regulat, dar fără a exagera.

Hrănește tufele de morcovi cu cel mai simplu îngrășământ și vei vedea cât de mari vor crește legumele

Iata un pas fundamental si anume fertilizarea. Trebuie să fii foarte atent să echilibrezi bine îngrășământul pentru a evita stresul plantei. Cel mai bun îngrășământ este cel lichid care trebuie diluat în apă și compus din azot, fosfor și potasiu.

Dar știați că puteți crea un îngrășământ natural foarte eficient? Cojile de banane sunt deșeurile perfecte. Trebuie doar să le tai  în bucăți mici, să le așezi pe pământ și să udați planta.

Drojdia de bere, chiar dacă a expirat, este perfecta pentru mușcate. Se diluează o linguriță de drojdie în 3 litri de apa și se udă mușcata.

Varza va fi mare, suculentă, crocantă și gustoasă. Grădinarii au dezvăluit trei secrete

Și dacă vedeți florile zdrobite, atunci încearcă să reduci udarea. Vrei muscate uimitoare pline de flori până la iarnă? Verifică dacă ghiveciul are orificii de scurgere. Evită expunerea mușcatei la lumina directa a soarelui și verifică să nu aibă paraziți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel