Musaca de tăiței. Rețeta din 1943
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Idei de retete
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Idei de retete
Dacă ești fan musaca,  această rețetă din 1943 sigur te va încânta. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 300 g carne de porc
- 1 buc ceapă
- 1 lingură untură de porc
- 1 ou
- puțină sare
- puțin piper
- 300 g tăiței
- 50 g unt
- 50 g pesmet

Cum se prepară

Se pun tăițeii la fiert în apă clocotită cu sare și se țin durata de timp specificată pe ambalaj (4 min). După ce au fiert, pastele se scurg, se clătesc cu apă rece și se pun în tigaie în unt, potrivit reteteistorice.ro.

Carnea se dă prin mașina de tocat carne și se prăjește în tigaie într-o lingură de untură alături de o ceapă tăiată foarte mărunt. După ce carnea s-a rumenit, se ia tigaia de pe foc și se adaugă un praf de sare și un ou.

Într-o tavă unsă cu puțin unt și tapetată cu pesmet se pune un rând de tăiței, un rând de carne, un rând de tăiței.  Se presară pesmet peste ultimul strat de tăiței și se mai pune puțin unt.

Se pune tava la cuptor și e gata când se rumenește frumos.

BONUS: Prăjitură cu rahat. Rețeta veche, din perioada 1929-1948 

Ingrediente

- 12 albușuri
- Puțină sare
- 12 linguri zahăr pudră
- 6 linguri făină
- 1 lămâie
- 250 g rahat
- puțin ulei sau unt
- puțină făină
- puțin zahăr pudră vanilat

Cum se prepară

Cu ajutorul unui mixer se bat albușurile spumă (se adaugă și puțină sare pentru a obține o spumă fermă). Se adaugă în spuma de albușuri, puțin câte puțin, zahărul pudră, făina, coaja rasă și zeama de la o lămâie, continuând să amestecăm cu mixerul, potrivit reteteistorice.ro Separat, se taie rahatul cubulețe care apoi se dau prin făină.

Se unge o tavă cu puțin ulei sau unt și se tapetează cu făină. Se toarnă în tavă jumătate din compoziție, se presară pe deasupra cubulețele de rahat și apoi se toarnă restul de compoziție netezind frumos suprafața.

Se pune prăjitura la cuptor și se lasă să se rumenească puțin. Se lasă să se răcească și cu un cuțit (cu lama umezită în apă) se taie prăjitura în tavă în dreptunghiuri mici (sau o altă formă dorită). Se așază bucățelele de prăjitură pe platoul de servit și se pudrează cu zahăr vanilat.

Se servește prăjitura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel