Munții Apuseni, pe lista CNN cu cele mai spectaculoase destinații din Europa. Idei geniale pentru vacanța de vară
CNN Travel a creat o listă cu cele mai spectaculoase destinații de vizitat în Europa, 17 la număr, între care se numără și Munții Apuseni din România.
Parte din Munții Carpați de Vest din Transilvania, Apusenii reprezintă locul perfect pentru o vacanță de vară ideală, cu temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate prin păduri străvechi și stânci de calcar, scrie CNN Travel, citat de Monitorul de Cluj.
De asemenea, jurnaliștii de la CNN au mai scos în evidență animalele sălbatice care pot fi observate de la distanță în această zonă de călători, precum urșii bruni sau lupii, dar și despre traseele de via ferrata pe care alpiniștii le pot încerca.
Despre Munții Apuseni, CNN a scris chiar la începutul articolului, printre primele destinații de vis din Europa.
Cele mai spectaculoase destinații din Europa, prezentate de CNN în următoarea ordine:
1. Picos de Europa, Spania
2. Insulele Lofoten, Norvegia
3. Munții Apuseni, România
4. Efes, Turcia
5. Avignon, Franța
6. Lisabona, Portugalia
7. Peninsula Dingle, Irlanda
8. Plovdiv, Bulgaria
9. Pompeii, Italia
10. Atena, Grecia
11. Salzburg, Austria
12. Henne Strand, Danemarca
13. Bruges, Belgia
14. Düsseldorf, Germania
15. Wrocław, Polonia
16. Groningen, Olanda
17. Cairngorms, Scoția
Munții Retezat, nestemata de pe coroana Carpaților. Marmote, capre negre și lacuri glaciare. O oază de liniște pentru concediul tău / video+foto
Munții Retezat reprezintă unul dintre cele mai importante masive montane din România, fiind situați în partea vestică a Carpaților Meridionali, la sud de depresiunea Hațeg și la vest de depresiunea Petroșani. Parcul Național a luat ființă în 1935, la inițiativa savantului Emil Racoviță și profesorului Alexandru Borza. Este cel mai complex masiv, din punct de vedere al eroziunii glaciare, și se remarcă prin cele mai numeroase lacuri și văi modelate de ghețari.
Înființarea unui Parc Național vizează conservarea anumitor habitate naturale, atât pentru faună, cât și pentru vegetație. Ca urmare a acestui fapt, în Munții Retezat și-au menținut prezența foarte multe specii endemice. Totodată, în masiv sunt prezente 80 de lacuri glaciare, printre care cel mai mare, Bucura, și cel mai adânc, Zănoaga.
Lacul glaciar Bucura, oglinda Munților Retezat
Deși lacul Bâlea din Munții Făgăraș este cel mai cunoscut lac glaciar din România, datorită proximității sale față de Transfăgărășan, cel mai întins lac glaciar din România este Bucura, cu o suprafață de aproximativ 9 hectare și o adâncime de 15,5 metri, fiind situat în cea mai mare căldare glaciară a Munților Retezat. Se poate ajunge la lacul Bucura din orice parte, cel mai facil traseu fiind pe valea Râul Mare, spre Poiana Pelegii (traseu de mașină), ulterior potecă montană până la lac (citește continuarea și vezi imaginile AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News