Motivul pentru care zeci de mii români mor anual
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Zeci de mii de români mor anual din cauza unui obicei la care apelează când sunt nervoși, stresați sau, din contră, veseli, înconjurați de prieteni: fumatul. Bolile provocate de această dependență omoară anual 42.000 de români. 

Fundaţia Medicală "Pneuma" a lansat o petiție cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun (31 iunie). Îi invită pe toţi cei care îşi doresc o viaţă fără tutun să solicite majorarea taxei pe viciu. 

Vine ca urmare a studiului "Global Burden of Diseases, Injuries, and Risk Factors Study", realizat de Institute for Health Metrics and Evaluation - University of Washington, care arată că peste 42.000 de români mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de fumat (cancer, boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, dar şi alte boli - diabet zaharat, boli endocrine, TBC). 

Conform studiului, mai mult de 60 la sută dintre românii cu vârsta peste 15 ani susţin creşterea taxei pe viciu. În urma studiului, fundația menționată a lansat petiția online "Vrem să ne lăsăm de fumat. Ajutați-ne!", scrie Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel