Motivul pentru care Ursula von der Leyen vrea dialog cu Rusia
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 24 mai, 20:27
WhatsApp
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen a cerut iniţierea unui dialog cu Rusia pentru reluarea exporturilor de grâu din Ucraina şi evitarea agravării crizei alimentare pe plan internaţional.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut, marţi, 24 mai, la Forumul Economic Mondial de la Davos, iniţierea unui dialog cu Rusia pentru reluarea exporturilor de grâu din Ucraina şi evitarea agravării crizei alimentare pe plan internaţional.

Ursula von der Leyen a denunţat blocada impusă de Forţele Navale ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Azov şi Marea Neagră.

„În Ucraina ocupată de Rusia, armata Kremlinului confiscă cerealele şi utilajele agricole", a afirmat Ursula von der Leyen în discursul rostit, marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, acuzând Moscova că utilizează alimentele şi energia ca arme.

„Rusia utilizează alimentele pentru a exercita presiuni, pentru a face demonstraţie de forţă. Trebuie să încercăm să negociem cu Rusia pentru a obţine posibilitatea reluării exporturilor de grâu din Ucraina", a subliniat Ursula von der Leyen, potrivit publicaţiei Der Spiegel, notează Mediafax.

G Ad:

Numeroase ţări din Africa şi Orientul Mijlociu sunt dependente de cerealele din Ucraina şi riscă să fie afectate grav de blocada navală impusă de Rusia.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, săptămâna trecută, că este dispusă la redeschiderea porturilor ucrainene dacă naţiunile occidentale anulează sancţiunile impuse exporturilor ruse. „Principala cauză a crizei alimentare sunt sancţiunile impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, care limitează libertatea desfăşurării activităţilor comerciale, mai ales în cazul produselor alimentare, inclusiv în cazul grâului. Prin urmare, dacă partenerii noştri vor o soluţie, este necesar să rezolve şi problemele asociate restricţionării prin sancţiuni a exporturilor ruse", a declarat, săptămâna trecută, Andrei Rudenko, adjunct al ministrului rus de Externe.

Citește și: Henry Kissinger spune că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei: Dacă nu încep negocierile, vor apărea revolte și tensiuni

Citește și: Guvernul de la Budapesta a declarat stare de urgență din cauza războiului, imediat după ce miniștrii au depus jurământul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro