Motivul pentru care traficul low-cost a fost mutat pe Otopeni, explicat de Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
aeroport_baneasa
aeroport_baneasa

Premierul Victor Ponta, prezent la inaugurarea noului terminal pentru plecări al Aeroportului Henri Coandă-Otopeni, într-o discuție cu directorul aeroportului, a afirmat că traficul aerian low-cost de la Băneasa a fost mutat deoarece fostul prim-ministru avea "casa pe pistă".

"Era jale de când aţi mutat low-costurile. Pentru că avea primul-ministru casa pe pistă, s-au mutat toate low-costurile aici şi acuma toată lumea se înghesuia", a susținut prim-ministrul Ponta, în fața directorului Aeroportului Henri Coandă-Otopeni, căruia i-a atras atenția: "Să nu-şi mai facă niciun oficial casă în cazurile astea, vă rog, că nu mai putem să-l mutăm şi pe ăsta", citează realitatea.net.

Presa a relatat anterior că fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu locuieşte în cartierul Henry Coandă din oraşul Voluntari, în apropierea uneia dintre pistele Aeroportului Băneasa.

Ponta a declarat totodată că, la începutul acestui an, când Aeroportul Băneasa s-a închis pentru cursele de pasageri, de fiecare dată când venea la Aeroportul Otopeni se îngrozea de aglomeraţie.

"La începutul acestui an, când Aeroportul Băneasa s-a închis pentru cursele de pasageri şi pentru companiile care s-au mutat aici, de fiecare dată când veneam la aeroport mă îngrozeam de aglomeraţie, de cozi, de până la urma de nervozitatea pasagerilor. Sper ca de astăzi aeroportul de aici din Bucureşti să înceapă cu adevărat să fie un aeroport european. Îmi doresc în acelaşi timp să văd cât mai multe locuri în care România are aeroporturi care îndeplinesc criteriile Schengen şi îndeplinesc standardele europene, fie că e vorba de Cluj, de Timişoara, dar îmi doresc la fel de mult să văd la Iaşi un asemenea aeroport sau la Craiova", a spus Ponta.

Noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, ale cărui lucrări au durat 17 luni, a fost inaugurat, marți, de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care a finanțat investiția  de 52 de milioane euro din fonduri proprii.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne, ai căror pasageri au la dispoziţie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat lângă porţile de îmbarcare.

Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghişee de check-in la cele 52 existente în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalităţile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de self check-in.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel