Motivul pentru care Donald Trump a fost obligat de un judecător să plătească suma de 10.000 de dolari zilnic
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Motivul pentru care Donald Trump a fost obligat de un judecător să plătească suma de 10.000 de dolari zilnic  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Motivul pentru care Donald Trump a fost obligat de un judecător să plătească suma de 10.000 de dolari zilnic / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un judecător din New York l-a obligat pe Donald Trump să plătească suma de 10.000 de dolari zilnic atât timp cât el refuză să furnizeze documente contabile şi fiscale în cadrul unei anchete de drept civil asupra grupului său.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost condamnat luni de un judecător din New York la plata a 10.000 de dolari pe zi atât timp cât el refuză să furnizeze documente contabile şi fiscale în cadrul unei anchete de drept civil asupra grupului său, informează AFP şi Reuters.

"Aceasta este o victorie majoră, un tribunal a decis în favoarea noastră pentru a-l condamna pe Donald Trump pentru obstrucţionare", a scris pe Twitter procuroarea generală a statului New York, democrata Letitia James.

"Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari în fiecare zi în care el va continua să sfideze ordinul curţii de a prezenta documente biroului meu", şi-a mai exprimat satisfacţia procuroarea generală, care continuă de ani de zile o anchetă asupra unor posibile fraude în practicile fiscale ale Trump Organization.

Pe 17 februarie, Letitia James a obţinut ca un judecător new-yorkez să-i ordone miliardarului republican, precum şi copiilor săi Donald Jr. şi Ivanka, să depună mărturie sub jurământ în cadrul acestei anchete, o decizie împotriva căreia familia Trump a înaintat apel.

Însă tribunalul a mai cerut să fie prezentate înainte de 31 martie o serie întreagă de documente contabile şi fiscale asupra Trump Organization. În faţa absenţei unui răspuns, Letitia James a ripostat încă o dată la Curtea Supremă a statului New York, cerând ca aceasta să-l declare pe Trump responsabil de "obstrucţionare, pentru refuzul lui de a se conforma unei decizii a unui tribunal".

Procuroarea generală a New Yorkului suspectează Trump Organization că a supraestimat "în mod fraudulos" valoarea proprietăţilor imobiliare atunci când cerea credite bancare şi că le-a subestimat la fisc pentru a plăti impozite mai mici.

În paralel cu această anchetă de drept civil, o anchetă penală distinctă a fost declanşată în Manhattan asupra unor posibile fraude financiare în cadrul grupului Trump, conform Agerpres.

Trump mărturisește că a amenințat țările NATO: Ori dau mai mulți bani, ori SUA nu le apără de Rusia

Donald Trump, fostul preşedinte al SUA, a ameninţat aliaţii NATO că SUA nu îi va apăra în faţa Rusiei dacă nu îşi vor creşte cheltuielile militare. 

Atât în timpul campaniei electorale cât şi după ce a ajuns preşedinte, Trump a descris adesea NATO drept o alianţă militară care ar trăi pe seama generozităţii SUA, ţară care, consideră el, cheltuie prea mulţi bani pentru a apăra alte ţări ce-i sunt mai degrabă rivali decât parteneri.

În declaraţia sa de joi, el a susţinut totuşi că ameninţarea sa la care s-a referit a fost doar o strategie de bluff, de cacealma, pentru a determina astfel statele NATO să crească bugetele alocate apărării.

Articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord prevede că statele membre se angajează să apere orice altă ţară membră a Alianţei care ar fi atacată.

Însă la un summit, Donald Trump a sugerat că Washingtonul nu va onora acest angajament, pentru că toată lumea este un rău platnic.

Unul dintre preşedinţi m-a întrebat: Asta înseamnă că nu ne veţi apăra ? Nu ne veţi apăra în faţa Rusiei ?. Iar eu i-am răspuns: exact asta vreau să spun, a afirmat Trump în intervenţia sa la un eveniment al fundaţiei conservatoare Heritage (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel