Moțiunea de cenzură și căderea Guvernului. Chirieac: Ce se va întâmpla cu alegerile în două tururi
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele schimbări de pe scena politică. Ce spune despre decizia celor de la PSD de a depune moțiune de cenzură și posibilitatea căderii Guvernului. 

„O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt ferm convinși că, din acest moment, vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem. Să nu ne cereți să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliații noștri la acest demers să fie alta decât din interioriul PSD", a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul Conferinței Extraordinare a organizației PSD de Olt.

"S-a făcut primul pas pentru căderea Guvernului Orban"


"S-a făcut primul pas pentru căderea Guvernului Orban, cu siguranţă. Nu a fost nevoie ca domnul Orban să demisioneze, situaţie în care nu putea ocupa funcţia de premier interimar. Această funcţie poate fi ocupată doar în cazul în care Guvernul cade, urmare a unei moţiuni de cenzură, după modelul doamnei Viorica Dăncilă, care a rămas premier interimar aproape o lună, până când s-a instalat Guvernul Orban. Mai sunt nişte etape de făcut sau, cum i-ar plăcea preşedintelui să spună, "nişte paşi de făcut", în sensul în care pică Guvernul Orban, el rămâne interimar. Nu ştiu ce se va întâmpla cu alegerea primarilor în două tururi. Eu cred că oricum se va întâmpla. Probabil vor da ordonanţă de urgenţă în apropiere de data alegerilor", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Nu pot da ordonanţă de urgenţă"

Analistul politic a luat în calcul și varianta în care Guvernul va pica, nu se va mai putea da ordonanță de urgență, urmând ca alegerile în două tururi să nu mai poată fi organizate.

"Aşa ar trebui să fie. Până pe 20 martie ar trebui depuse listele fiindcă alegerile ar trebui să aibă loc înainte de 1 iunie, nu pot depăşi data de 5 iunie, sunt Rusaliile la catolici, apoi la ortodocşi. Cumva se duc în această zonă, că nu e numai primarul. Sunt şi consilierii locali, regionali, judeţeni, municipali. Sunt 40.000 de oameni care vor fi aleşi la alegerile locale. Sunt cele mai ample alegeri din acest punct de vedere. După care, cade Guvernul Orban, Orban rămâne interimar. Nu pot da ordonanţă de urgenţă. Nu ştiu dacă nu se vor face alegeri în două tururi fiindcă informaţiile erau că parlamentarele vor avea loc în turul doi al alegerilor locale", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel