Data publicării:

Moştenitorii lui Napoleon? 3 bărbați susţin că sunt pretendenţii de drept la tronul Franţei

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
Ducele de Anjou, Contele de Paris și Prințul Napoleon susţin că toți că ar trebui să fie rege. Şi asta pentru că, spun ei, ar fi membri ai ultimelor trei dinastii care au purtat coroana - bourbonii, orleaniștii și moștenitorii împăratului Napoleon Bonaparte. 

Un bancher în vârstă de 48 de ani, un consultant financiar în vârstă de 57 de ani și un director de private equity în vârstă de 36 de ani spun că ar fi pretendenții de drept la tronul vacant al Franței, potrivit Daily Mail. Surprinzător, sunt mulți care îi susțin cu adevărat pe acești trei finanțatori și ambițiile lor grandioase.

"Ducele de Anjou", "Contele de Paris" și omul care se autointitulează "Prințul Napoleon" cred că ar trebui să fie regele Franței. Fiecare vine cu argumentele lui.

Solicitanții Bourbon sunt cunoscuți ca legitimiști și cred că Bourbonii, care l-a inclus pe Ludovic al XIV-lea, au fost singura monarhie franceză adevărată. 

Orleaniștii spun că descendentul lui Louis-Philippe I ar trebui să fie rege. Iar bonapartiștii, evident, cred că ei ar trebui să ia în primire tronul dacă acesta devine vreodată disponibil, deoarece ultimul monarh din Franța a fost un Napoleon. 

Louis Alphonse de Bourbon, cel mai credibil moştenitor la tron?

Louis Alphonse de Bourbon este recunoscut ca "Șef al Casei de Bourbon" și pretendent de drept la coroana franceză de către fracțiunea legitimistă a regaliștilor francezi, care, de asemenea, îl consideră ca fiind moștenitorul senior pe linie masculină al lui Hugh Capet, fiind descendentul senior al regelui Ludovic al XIV-lea al Franței (domnie 1643-1715) prin nepotul său regele Filip al V-lea al Spaniei.

Louis Alphonse este strănepot al regelui Alfonso al XIII-lea al Spaniei și verișor de gradul doi al regelui Felipe al VI-lea al Spaniei. Prin mama sa, el este strănepot al fostului dictator al Spaniei, Francisco Franco, și este de așteptat să succeadă la ducatul de Franco deținut de bunica sa, Carmen Franco.

Este împotriva căsătoriei și adopției între persoane de același sex și vrea să vadă o revenire la o „societate creștină”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel