Moscova acuză diplomații britanici de spionaj. Londra îl convoacă pe ambasadorul Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Londra îl convoacă pe ambasadorul Rusiei, după ce Moscova a acuzat diplomații britanici de spionaj.

Ministerul de Externe britanic a comunicat că, miercuri, l-a chemat pe ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, după ce Rusia a acuzat șase diplomați britanici de spionaj. Aceste acuzații au condus la retragerea acreditărilor lor săptămâna trecută.

"Regatul Unit condamnă în termenii cei mai fermi campania publică de agresiune fără precedent şi fără fundament a Rusiei împotriva Regatului Unit, în special acuzaţiile răuvoitoare şi total nefondate aduse săptămâna trecută personalului Ministerului Afacerilor Externe" britanic, subliniază un comunicat al Foreign Office.

Londra critică un comportament "total inacceptabil" şi "contrar normelor de conduită între state".

Această campanie vizează să "submineze securitatea şi democraţia din Regatul Unit şi să descurajeze sprijinul nostru pentru Ucraina, prin dezinformare, prin acte de sabotaj în Europa, printr-o hărţuire şi restricţii împotriva misiunilor noastre diplomatice din Rusia", denunţă ministerul.

"Această campanie nu va reuşi. Rusia trebuie să înceteze imediat aceste activităţi"

 

"Această campanie nu va reuşi. Rusia trebuie să înceteze imediat aceste activităţi", conchide el.

Serviciul rus de securitate (FSB) a anunţat pe 13 septembrie că a retras acreditarea a şase diplomaţi ai ambasadei britanice de la Moscova, suspectându-i de spionaj.

Anunţul a intervenit în ziua în care la Washington avea loc o întrevedere între preşedintele Joe Biden şi prim-ministrul britanic Keir Starmer pentru a discuta despre o eventuală undă verde a Occidentului pentru utilizarea de către Ucraina de rachete cu rază de acţiune lungă împotriva Rusiei, subiect care a suscitat o nouă escaladare a tensiunilor cu Moscova, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel