Data publicării:

Monica Niculescu, în ”optimile” de dublu la Roland Garros

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Monica Niculescu s-a calificat în ”optimile” probei de dublu la Roland Garros. Iga Swiatek a obținut cea mai rapidă victorie din carieră.

Monica Niculescu și Cristina Bucșa (Spania) s-au calificat spectaculos în optimile de finală ale probei de dublu ale turneului de tenis de la Roland Garros, duminică, după ce au trecut de americancele Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands cu 2-6, 6-4, 11-9.

Niculescu și jucătoarea născută la Chișinău au avut nevoie de aproape trei ore de joc, pentru a obţine victoria.

Cele două, care veneau după titlul (WTA 500) cucerit la Strasbourg, au irosit în tiebreak-ul setului decisiv trei mingi de meci, la 9-6, fiind egalate (9-9), dar au izbutit să tranșeze soarta partidei în faţa favoritelor numărul 14.

Adversarele din optimi vor fi câștigătoarele din duelul care le opune pe principalele favorite, Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Elise Mertens (Belgia), și pe Emma Navarro (SUA)/Diana Șnaider (Rusia).

Tot duminică este programat meciul din primul tur dintre româncele Ana Bogdan/Jaqueline Cristian și cuplul Amina Anșba (Rusia)/Anastasia Detiuc (Cehia), ”lucky loser” după retragerea italiencelor Elisabetta Cocciaretto/Martina Trevisan, scrie Agerpres.

Iga Swiatek și Coco Gauff, calificări facile în sferturile de finală

Liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, s-a calificat duminică în sferturile de finală, după ce s-a impus în numai 40 de minute în fața rusoaicei Anastasia Potapova (locul 41 WTA), scor 6-0, 6-0.

Swiatek a reușit trei ași și a avut numai două greșeli neforțate și nicio dublă greșeală. 

Potapova a obținut doar zece puncte, poloneza dominând-o într-o manieră incredibilă (94% procentaj de mingi câștigate pe primul serviciu).

Pentru poloneză acesta este cel mai scurt meci din carieră. Până astăzi cea mai rapid partidă a fost una tot de la Roland Garros, în 2019, când pierdea în fața Simonei Halep, în turul 4, în numai 45 de minute, scor 6-1, 6-0. La acel moment Halep era pe locul 3 mondial, în timp ce Swiatek era în afara Top 100, pe locul 104 WTA.

Potrivit Opta Ace, al treilea cel mai scurt meci al liderului mondial a fost în 2021 la Roma, în fața Karolinei Pliskova, încheiat în 46 de minute.

Coco Gauff (3 WTA, favorită nr. 3) s-a calificat lejer duminică în sferturile de finală la Roland Garros după ce a trecut, în optimi, în două seturi, 6-1, 6-2, de italianca Elisabetta Cocciaretto (51 WTA).

Gauff s-a impus după doar o oră de joc, într-o partidă în care a reușit 3 ași, dar a avut și cinci duble greșeli.

În runda următoare, Gauff o va avea adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe Clara Tauson (Danemarca, 72 WTA) și Ons Jabeur (Tunisia, 9 WTA, favorită nr. 8).

Citește și: Irina Begu s-a oprit în turul al treilea la Roland Garros

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel