Monica Macovei susţine cuplarea pachetelor de asistenţă financiară ale UE cu măsuri anticorupţie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Monica Macovei
Monica Macovei

O politică economică şi bugetară unică şi cuplarea pachetelor de asistenţă financiară acordate unor state membre cu măsuri anticorupţie reprezintă soluţia pe care europarlamentara Monica Macovei o întrevede la criza de încredere din interiorul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri de cabinetul acesteia.

În intervenţia sa în plenul Parlamentului European, Monica Macovei (PDL/PPE) a evocat discursul despre starea Uniunii, rostit de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, exprimându-şi acordul cu poziţia expusă de acesta faţă de situaţia prin care trec ţările europene, transmite Agerpres.

'Barroso a spus că situaţia prin care trec ţările europene este gravă, dar că există soluţii pentru a trece criza economică şi financiară. Criza datoriilor suverane este o criză de încredere, a spus Barroso, şi a lansat o propunere pentru reînnoirea Europei. Pe scurt, Barroso a susţinut ca la nivelul Uniunii Europene este nevoie atât de o monedă unică, de o piaţă unică, precum şi de o economie integrată. Uniunea politică trebuie completată cu o uniune economică. Şi eu susţin că avem nevoie urgent de o politică economică şi bugetară unică, iar pachetele de asistenţă financiară acordate unor state membre să fie cuplate cu măsuri anticorupţie. Aceasta este o soluţie la criza de încredere din interiorul Uniunii Europene şi asigurarea că banii vor fi folosiţi corect', a subliniat Monica Macovei de la tribuna Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel