Data publicării:

Monarhiștii se roagă pentru Regina Ana. Unii spun că e grav bolnavă, alții că va reveni în scurt timp în viața publică

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Politica
WhatsApp
regina ana
regina ana

Monarhiștii au lansat mesaje emoționante pe Facebook și pe grupurile de susținere a Casei Regale, după anunțul schimbării de program a Majestății Sale Regelui Mihai. Regele nu va participa la ceremoniile de 10 Mai, iar Principesa Moștenitoare a plecat de urgență în Elveția, deși era așteptată la Slujba de  Înviere, în Săvârșin.

După ce un comunicat oficial a anunțat că schimbările de program sunt motivate de ”starea de sănătate fragilă a Reginei Ana”, au început să circule zvonuri care de care mai alarmante. Au fost invocați medici români care ar fi discutat cu colegi din Zurich, care au aflat că MS Regina se află în stadiul terminal al unei boli severe, fiind în comă.

Noapte de rugăciune pentru Regină

Unii au cerut susținătorilor Monarhiei să se organizeze o noapte de rugăciune pentru Regină. ”Fiti alaturi de MS Regina ANA, care se afla in grea suferinta! Rugati-va in aceasta noapte pentru sanatatea MS, sa-l intareasca pe MS Regele MIHAI si pe ASR Principesa Mostenitoare Margareta care vegheaza langa Regina!” este cel mai emoționant apel care circulă pe Facebook. A fost lansată și o pagină de Facebook ”Alături de Regină”.

În cercurile apropiate Casei Regale, pe de altă parte, au fost date asigurări că zvonurile sunt neîntemeiate. MS Regina a avut un accident banal, la gleznă, care a imobilizat-o la pat . Medicii sunt prudenți, dată fiind vârsta pacientei, dar până cum nu ar fi apărut complicații. MS Regele, care nu se desparte niciodată de Regină, a fost obligat să rămână în Elveția, iar Principesa Moștenitoare a venit alături de părinții ei.

Cert este că îngrijorarea publicului arată interesul crescut pentru Familia Regală. Ultimele sondaje au demonstrat o creștere a încrederii în Regele Mihai, care a depășit 50 de procente, de la circa 30 de procente în 2012. Eșecurile clasei politice, dar și activitatea Casei Regale a României în plan național și european au generat un curent monarhist puternic. Tinerii, neinfluențați de propaganda comunistă, au inițiat chiar grupuri pentru restaurația monarhiei, în perspectiva modificării Constituției, dezbătută în acest an.

Citește și Cum au fost coafate sondajele pentru Băsescu. Cine este adevăratul câștigător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel