Modificări Cod fiscal. O nouă ordonanţă de urgenţă. Prevederi IMPORTANTE
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
bani
bani
Guvernul urmează să aprobe joi o ordonanţă de urgenţă cu mai multe modificări ale Codului fiscal.

Guvernul urmează să discute în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă cu mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro.

'Este un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru mâine în şedinţa de guvern. Una dintre principalele modificări este: plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, dar dacă vor să opteze, trebuie să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei', a declarat ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.

Potrivit ministrului, o altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. De asemenea, o modificare vizează majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe veniturile persoanelor fizice care poate fi alocată ONG-urilor.

[citeste si]

Tot în şedinţa de joi a Executivului, urmează să fie propus spre adoptare Regulamentul sporurilor din sistemul medical, după cum a anunţat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Potrivit acesteia, actul normativ prevede 'diverse procente de sporuri pe diverse categorii de personal, pe diverse specialităţi'. 'Din acest moment, acest regulament de la 1 martie va fi aplicabil pentru salarii', a afirmat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel