Modificarea Legii 544. PSD: Nu e o prioritate
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Social-democrații au anunțat că își vor retrage semnăturile de pe proiectul de modificare a Legii 544/2001.

Social-democrații care au inițiat proiectul de modificare a Legii 544/2001 își vor retrage semnăturile, PSD nesusținând această inițiativă: „Nu e o prioritate”, scrie Mediafax. 

„Referitor la propunerea legislativă privind modificarea legii 544, PSD nu susține această inițiativă. Semnatarii din partea PSD își vor retrage semnatura. Nu e o prioritate pentru PSD această lege”, transmit social-democrații.

Și-a restras semnătura 

Și Florin Roman și-a retras semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001, în urma criticilor potrivit cărora inițiativa ar limita accesul la informațiile publice și ar da posibilitatea autorătăților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”.

Potrivit proiectului de lege, inițiat de Vlad Bontea Vlad, Claudiu Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu și Vişan George, deputați PSD, precum și de Florin Roman, PNL, autoritățile sau instituțiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informațiilor cerute în condițiile în care acestea conțin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condițiile în care aceste informații „sunt solicitate cu rea-credință”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel