Modificarea Constituției a fost adoptată de Camera Deputaților
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Camera Deputaților a adoptat,  marți, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia.

Acest demers vine după ce peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot s-au pronunţat pentru înlocuirea în art. 48 din Constituţia României a termenului soţi cu sintagma bărbat şi femeie, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Proiectul merge la Senat, cameră decizională în acest caz. În cazul adoptării și în Senat, legea constituțională trebuie promulgată de președintele Iohannis, după care se va organiza un referendum în care cetățenii vor decide dacă se modifică sau nu Constituție Pentru validarea referendumului este necesară o prezență de minim 30%.

În plenul Camerei Deputaților au fost prezenți  270 de parlamentari, dintre care 232 au votat pentru, 22 împotrivă, 13 s-au abținut, iar 3 nu au votat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel