Moderna spune că vaccinul Covid-19 arată o eficiență de 96% la adolescenți, conform primelor date
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Testele efectuate pe adolescenți arată că vaccinul Moderna are o eficacitate de 96%. Anunțul a fost făcut chiar de către companie, conform studiului preliminar.

Vaccinul Moderna Covid-19, mRNA-1273, a arătat o eficacitate de 96% în rândul adolescenților, conform primelor date, a anunțat CEO-ul Stéphane Bancel, scrie CNN

Testele Moderna la adolescenți, numit studiul TeenCOVE, include persoane cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

”Suntem încântați să raportăm în această dimineață o actualizare intermediară a studiului nostru TeenCOVE. O analiză intermediară inițială a studiului nostru TeenCOVE în faza 2/3 a mRNA-1273 a arătat eficacitatea vaccinului împotriva Covid-19 de 96% și mRNA-1273 a fost în general bine tolerat, fără probleme serioase de siguranță identificate până în prezent”, a spus Bancel. 

Vaccinul Moderna anti Covid-19 este în prezent autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.

Canada, prima țară din lume care autorizează Pfizer pentru copii

Canada a anunțat miercuri că a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti Covid-19 pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, scrie CNN.  Rezultatele studiilor clinice ale vaccinului Covid-19 Pfizer/ BioNTech au arătat că eficacitatea sa este de 100% și este bine tolerată la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a spus compania.

„Cele mai frecvent raportate reacții adverse au fost temporare și ușoare, cum ar fi o durere de braț, frisoane sau febră”, a spus dr. Supriya Sharma, consilierul medical principal al Health Canada.

Între timp, în SUA, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este pregătită să autorizeze vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani la începutul săptămânii viitoare, a declarat un oficial al guvernului.

CNCAV, anunțul zilei despre vaccinul Moderna în România

128.400 doze de vaccin Moderna au sosit pe 6 mai la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 27.600 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 20.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 30.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 30.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 20.400 doze.

Până în prezent, 724.800 de doze Moderna au fost recepționate, iar 490.264 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

VEZI ȘI: Moderna: A treia doză de vaccin „neutralizează” variantele periculoase de Covid-19 (preliminar)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel